Na het grote succes afgelopen najaar werd er door de fans gesmeekt om een vervolg. Waar eerder seizoen 2 van Bodyguard ter discussie stond, komt er nu eindelijk positief geluid van de maker Jed Mercurio. Mercurio heeft namelijk het volgende gezegd: “We werken aan een tweede seizoen Bodyguard”.

Bodyguard seizoen 1

De politieke thriller kreeg voor het eerste seizoen al een score van 98% op Rotten Tomatoes. En dit bleek in de praktijk ook meer dan terecht. Waar je af en toe nog wel eens twijfels hebt over zo’n score, heeft de Bodyguard dat meer dan waar gemaakt. De serie komt uit de koker van de BBC, die de beste kijkcijfers over de afgelopen 10 jaar mag weerleggen. Nadat de serie in Groot-Brittannië een doorslaand succes was, heeft Netflix besloten de serie op te nemen in het aanbod.

seizoen 2 Bodyguard 03

In het eerste seizoen draaide het over de oorlogsveteraan David Budd. Hij is op missie geweest naar Afghanistan, waar hij een trauma aan heeft overgehouden. Na zijn militaire verleden is hij lijfwachter geworden van Julia Montague, minister van Binnenlandse zaken. Zij is een groot voorstander van een antiterroristische wet. Een die op vele criticasters kan rekenen, vanwege de grote inbreuk op de privacy van de burgers. Dit zorgt voor een groot politiek schouwspel, wat interessante discussies opleverde. Ook David komt in een lastige situatie. Waar Julia groot voorstander is voor inzet van militaire in het Midden-Oosten, is David hier gezien zijn traumatische verleden niet geheel content mee. Dit zorgt ervoor dat hij vervreemd is geraakt van zijn privé situatie. Hierom moet hij nu kiezen tussen privé en werk.

Tweede seizoen Bodyguard

Na eerdere problemen met een nieuw seizoen van de Bodyguard, lijkt de kans steeds groter te worden. Waar hoofdrolspeler Richard Madden nog voor de jaarwisseling liet weten niet te kunnen wachten op een nieuw seizoen, is hij samen met de maker een kopje koffie gaan drinken. Dat kopje koffie heeft Mercurio blijkbaar erg goed gedaan. Mercurio heeft wel laten weten dat er veel geregeld moet worden, maar dat er aan het tweede seizoen wordt gewerkt.

seizoen 2 Bodyguard 01

Veel over de inhoud van het tweede seizoen Bodyguard kunnen we dus niet veel zeggen. Maar wat we wel eindelijk weten is dat de nachtmerries kunnen stoppen of er wel een tweede seizoen kom. Mocht je in de tussen tijd niet weten waar je naar moet kijken? Check dan even de volgende best bekeken Netflix series!