Bodyguard: lastig om niet te bingewatchen

De serie Bodyguard gaat over de Britse oorlogsveteraan David Budd, die op missie naar Afghanistan is geweest en daar een trauma aan over heeft gehouden. Hij wordt de lijfwacht van de minister van Binnenlandse Zaken, de conservatieve Julia Montague. Zij is een fanatieke voorstander van een anti-terrostische wet, die voor veel inbreuk op de privacy van de Britse burgers zou zorgen. Er zijn dan ook vele tegenstanders. Er volgt een interessant politiek schouwspel, en niet alleen tussen de machtige mensen in de politiek. Ook Budd bevindt zich in een lastige situatie. Montague is voor inzet van militairen in het Midden-Oosten, waar Budd na zijn traumatische ervaringen juist zo op tegen is. Hij is hierdoor vervreemd geraakt van zijn vrouw en kinderen en moet nu kiezen tussen werk en privé. Het blijft lang onbekend welke keuze hij zal maken.

bodyguard MAN MAN

De serie is een absolute hit

De serie is gemaakt door de BBC en was ook daar te zien in het Verenigd Koninkrijk. Het was daar de best bekeken serie van de afgelopen tien jaar, met maar liefst 10,4 miljoen kijkers bij de laatste aflevering. De vele plot twists en spannende gebeurtenissen zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel zit en eigenlijk niet kunt stoppen met kijken. De serie is onder anderen zo goed door het knappe acteerwerk van hoofdrolspeler Richard Madden. Hij geeft beveiliger Budd menselijkheid en geloofwaardigheid, waardoor je direct betrokken raakt. Daarnaast is de dreiging van terreur erg realistisch en is de spanning in de Britse politiek met de Brexit natuurlijk ook goed voor te stellen. Dit maakt dat de serie goed past in het huidige tijdbeeld. Op Rotten Tomatoes scoort de serie 98%, wat ongekend goed is.

 

Het fantastische acteerwerk van Richard Madden zorgt er zelfs voor dat er gespeculeerd wordt dat hij de nieuwe James Bond wordt.