Welke herenkapsels behoren tot de trends in 2022?

Vandaag de dag zijn mannen meer bezig met hun uiterlijk dan ooit tevoren. Daar hoort natuurlijk een fresh kapsel bij. Maar welke trends zien we op het gebied van herenkapsels in 2022?

 

1. Fade haircut

Een fade haircut klinkt je wellicht nieuw in de oren maar dit herenkapsel bestaat echter al jaren. In 2021 heeft dit kapsel een enorme groei doorgemaakt en we zien nu bijna elke man lopen met een fade haircut. Dit is een herenkapsel waarbij je van geschoren, naar een beetje geschoren, naar een bos haar gaat. Tip van de redactie: groei een baardje dat mooi aansluit op je bakkebaarden.

2. Buzz Cut

Ook gemillimeterd haar blijven we dit jaar heel veel terug zien. Het is echter voor velen een gewaagde stap. Besluit jij om die bos haren van je af te laten scheren en je bent er niet blij mee, dan is er geen weg meer terug. Je kan ervoor kiezen om bij het gemillimeterde kapsel een kleine fade te nemen. Hierbij heb je een zeer kort kapsel, waarbij de zijkanten net wat korter zijn dan het haar bovenop. Een minimaal verschil, maar dit maakt het kapsel nog nét wat stijlvoller.

3. Out of bed

Dit kapsel komt voor in talloze verschillende lengtes. De beste haarlengtes voor dit kapsel zijn mid lang of lang, waarbij het haar vrij natuurlijk valt. De out of bed-kapsels zijn zo populair aangezien ze weinig aandacht nodig hebben. Je gooit simpelweg wat clay of pommenade in je haren en je bent ready.

4. Pompadour met mid lang haar

Ben je fan van iets langer haar? Dan is de pompadour een stijlvol kapsel. Het is een herenkapsel met veel volume bovenop en waarbij de zijkanten gedekt zijn. Gebruik voor dit kapsel een goede clay voor een natuurlijke, stevige look. Wil je weten hoe je deze het beste stijlt? Lees dan ons artikel over hoe je een pompadour in zes stappen stijlt.