De beste Popcorn Time alternatieven in 2022 om gratis films en series te kijken

Mocht je tot de groep behoren die nog nooit van Popcorn Time heeft gehoord, even een korte uitleg. Het is in feite een streamingdienst waarmee je door het gebruik van torrents videobestanden kunt binnen halen en zo films kan bekijken. Dat betekent ook dat het niet helemaal legaal is. Om er gebruik van te maken zal je dus het programma Popcorn Time moeten downloaden en installeren. Het grote voordeel ten opzichte van het traditioneel downloaden van torrent is dat je nu direct kan meekijken. Je hoeft dus niet te wachten tot je de film of serie volledig hebt gedownload. Goede tip: gebruik een VPN om zeker te weten dat je online identiteit goed wordt beschermd.

 

Het slechte nieuws voor alle Popcorn Time gebruikers: Popcorn Time is onlangs definitief gestopt. Speciaal daarom selecteerden wij hieronder een aantal alternatieven waarmee jij gratis of goedkoop films en series kan kijken.

Tubi TV

Tubi TV is een van de beste gratis Popcorn Time alternatieven van dit moment. Het heeft een uitgebreide collectie tv-series en films en is een toonaangevende on-demand videostreaming-app met meer dan 20.000 films en tv-programma’s.

Popcorn time alternatieven gratis films en series tubi tv

Het grote voordeel is dat het geheel gratis en volledig legaal is. Dat de app razend populair is zal geen verassing zijn: de interface is ontzettend eenvoudig opgezet en je vindt er met een paar klikken de content die je zoekt.

  • Prijs: Gratis
  • Ondersteunde platforms: Android, iOS, PlayStation, Roku, Android TV, enz.

Crackle

Crackle is een ander streamingplatform dat veel films en tv-series gratis aanbiedt. Een klein minpuntje is mogelijk de beschikbaarheid: zonder VPN ga je er geen toegang toe krijgen. Heb je een VPN, selecteer dan de VS als locatie en je kunt gratis films en serie gaan bekijken.

gratis films en series kijken via Crackle

Crackle beschikt over een redelijk goed gevulde bibliotheek, bovendien kun je meerdere accounts aanmaken. Vrienden en familieleden kunnen dus gewoon gebruik maken van jouw inloggegevens. Elke maande verschijnen er nieuwe titels zodat het tevens een goed alternatief voor andere streamingproviders zoals Netflix is. Mocht het interessant zijn om te weten: Crackle is eigendom van Sony.

  • Prijs: Gratis
  • Ondersteunde platforms: Amazon Fire TV, Android, Android TV, Apple TV en ¬†iOS.

IMDb-tv

IMDb ken je natuurlijk als de database waar je alle films en series kunt opzoeken, recensies kan lezen en trailers kan zien. Wat je wellicht niet weet is dat je via IMDb TV ook gratis films en tv-series kan zien. Ook hier is een kleine drempel opgeworpen: het is namelijk alleen beschikbaar voor kijkers in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

hoe imdb tv kijken in nederland

Ondanks de geografische beperking is IMDb TV een van de betere Popcorn Time alternatieven. Je hebt immers gratis toegang tot premium content, bovendien kun je de films en series ook nog een zelf beoordelen zodat je anderen ook kan helpen om een goede film te selecteren. Als het gratis bekijken van de content belangrijk voor je is, stoor je dan niet aan de advertenties die je krijgt voorgeschoteld.

  • Prijs: Gratis
  • Ondersteunde platforms: webbrowser, Xbox, PlayStation, Android, iOS.

Kodi

Of je Kodi echt kan scharen onder de alternatieven voor Popcorn Time valt te bezien, maar we vermelden de app toch maar. De belangrijkste reden is dat het een manier is om gratis films en series te bekijken. Kodi is een mediaspeler met tal van functies waardoor het gebruik zo interessant is.

films en series kijken via kodi

Kodi is in feite een mediaspeler, maar dan wel een hele slimme. De app combineert de voordelen van een streamingservice met de integratie van talloze plug-ins en add-ons om films en tv-programma’s te streamen. Je kunt overigens zelf kiezen welke add-ons je wilt gebruiken om live tv, films en tv-programma’s te bekijken. De achterliggende techniek maakt wel gebruik van ¬†BitTorrent om content te streamen via add-ons en gebruikt daarnaast ook andere protocollen. Je kan daardoor zelf bepalen of je jouw favoriete film of serie geheel legaal of een beetje legaal wilt zien.

  • Prijs: Gratis
  • Ondersteunde platforms: Android, iOS, Android TV, Linux, Amazon Fire TV, gameconsoles, macOS, tvOS.

Hulu

Of Hulu echt een waardig alternatief is kun je betwijfelen omdat er voor betaald moet worden, toch is het de moeite waard om de dienst op te nemen in deze lijst. De belangrijkste reden om het toch te vermelden is de lage prijs.

hulu gratis kijken

Hulu biedt een uitstekend platform om je favoriete films en series te bekijken tegen minimale kosten, bovendien wordt de collectie met beschikbare titels regelmatig uitgebreid. Het enige nadeel is wellicht de geo-block, maar met een goede VPN hoeft dat geen probleem te zijn.

  • Prijs: abonnementen beginnen bij 6,99 dollar per maand
  • Ondersteunde platforms: Android, Android TV, iOS, tvOS, Amazon Fire TV, gameconsoles, browsers, enz.