Wat is een VPN-verbinding?

VPN staat voor Virtual Private Network; een verbinding waarmee jij jouw online veiligheid verbetert. Wanneer jij met jouw laptop of smartphone een directe verbinding maakt het internet, dan zijn jouw gegevens relatief makkelijk te achterhalen. Dit komt omdat jouw internet gekoppeld is aan een IP-adres, een persoonlijke code voor jouw internetverbinding. Het staat op de naam én het adres van degene die de desbetreffende internetprovider betaalt voor het internet. We horen je al denken: dan kunnen mensen er toch makkelijk achter komen wie ik ben en waar ik woon? We moeten je helaas met de neus op de feiten drukken met een stellige “ja”.

De uitkomst is een VPN-verbinding. Een betrouwbare en goede VPN-verbinding is die van CyberGhost VPN, waarmee je met slechts één inschrijving tegelijkertijd 7 apparaten mee kan beveiligen. Wereldwijd hebben al 36 miljoen mensen een beveiligde verbinding van deze aanbieder. Bovendien geeft CyberGhost VPN jou de ruimte om te testen met waarbij je binnen 45 dagen je geld terug kan vragen indien het niet bevalt. Check deze link om de VPN-verbinding van CyberGhost VPN uit te proberen.

VPN

Een aantal voordelen van een VPN-verbinding

Met een VPN komt er als het ware een veilige schakel tussen jouw internetverbinding en het toestel waarmee je gebruik maakt. Dit zorgt ervoor dat jouw IP-adres niet meer te herkennen is, waardoor een VPN-verbinding een aantal voordelen kent.

Veilig internetten privacy

Allereerst is het simpelweg veiliger internetten. Maak jij je zorgen over hackers? Niet meer nodig. Hackers kunnen namelijk alleen maar versleutelde data achterhalen, waar ze dus helemaal niks mee kunnen. Wel zo geruststellend als jij altijd je bankzaken of dergelijke online doet.

Verder is het door een Virtual Private Network mogelijk om geografische blokkades te omzeilen. We geven je een voorbeeld waar jij daadwerkelijk veel plezier aan zal hebben. Het aanbod van online streaming diensten als Netflix is in Nederland stukken kleiner dan het aanbod in Amerika. Met een Virtual Private Network wordt het voor jou mogelijk gemaakt om meer dan 15.000(!) films en series op Netflix te streamen, in plaats van 3.000 titels die in ons land te bekijken zijn.

netflix kijken films en series VPN

Een derde voordeel is er eentje die je wenkbrauwen kan doen fronsen. Hoewel je geld moet betalen voor een VPN-verbinding, kan het zelfs besparend werken. Verschillende producten en diensten (zoals vliegtickets) worden tegen een relatief hoge prijs verkocht in ons land. Nederland is een welvarend land en dit heeft ook invloed op bepaalde prijzen zonder dat wij het doorhebben. Je raadt het al: de prijzen op jouw beeldscherm zullen dalen als jij gebruik maakt van een dergelijke verbinding.

Hoeveel kost veilig internetten?

Je zou denken: bij zoveel voordelen hoort natuurlijk wel een hoog prijskaartje. Maar niks is minder waar. Bij CyberGhost VPN betaal je slechts een maandelijks betalen bedrag van €2,64,- (totaalbedrag is €95,- over een periode van 3 jaar). Het enige nadeel is dat je uitsluitend met PayPal, Credit Card of Bitcoins kan betalen. Maar dat is natuurlijk vrij gemakkelijk op te lossen en het is de veiligheid waard. Check de website van CyberGhost VPN voor meer info.