De pompadour is een klassiek herenkapsel

Een pompadour look krijg je door het haar omhoog en naar achteren te kammen. Elvis, James Dean en de 1950 Greasers waren helemaal fan van deze haarstijl. Met dit kapsel wilden ze zich onderscheiden van de andere mannen die in die tijd een ander kapsel hadden.

Hoe moet je je pompadour kapsel stijlen?

Hedendaags is het een razend populair kapsel. Maar hoe stijl je zoiets? Wij leggen het uit middels een simpel stappenplan.

1. Douchen en gebruik moisturizer voor zacht haar

Om vanuit een goede gezondheid van het haar deze look te creëren, is het verstandig om eerst even te douchen. Gebruik tijdens het douchen gewoon je normale shampoo. Tijdens het douchen gebruik je het beste wat conditioner, waardoor het haar lekker zacht aanvoelt. Hierdoor kan je ook flexibeler werken en blijft je haar gehydrateerd. Nu is het tijd voor de volgende stap, dus droog je maar alvast goed af.

Halflange Herenkapsels winter MAN MAN

2. Haar handdoek droog maken

Nu is het tijd om je haar handdoek droog te maken. Zorg dus niet dat er helemaal geen vocht meer in het haar zit, want anders gaat het nog moeilijk worden bij de volgende stappen. Handdoek droog haar krijg je het snelst door de handdoek even goed in te masseren in het haar. Een klein beetje wrijven mag best, maar probeer dat te vermijden. Daardoor haal je de hele natuurlijke groei van je haar uit model.

3. Sea salt spray

De meeste haarproducten maken het haar zwaarder en laten vroeg of laat het haar naar beneden vallen. De textuur verdwijnt en het haar wordt vettig. Gelukkig hebben we nog sea salt spray. Deze spray zorgt ervoor dat je haar een flinke volume en structuur-boost krijgt, zonder dat het alle negatieve gevolgen van normale pre-föhn producten heeft. Gebruik niet te veel, want wanneer je het netjes over je haar verdeelt heb je met één of twee sprays wel genoeg.

4. Föhnen

Nu het eerste haarproduct in je coupe zit, mag je het gaan föhnen. Je kan hierbij het beste je handen gebruiken, maar mochten er veel klitten in je haar zitten, dan mag je het ook met je borstel of kam doen. Föhn nu de bovenste haren even een beetje naar boven en daarna gelijk naar achteren. Wanneer je dat doet, zorg je ervoor dat er een mooie golf in het haar gaat zitten. En dat is wat je wilt bij dit kapsel. Het moet uiteindelijk namelijk geen strak gelikt kapsel worden. Föhn het haar zo goed als droog.

beckham pompadour

5. Pommenade  of clay gebruiken

Om je haar nu volledig in model te krijgen, gebruik je een beetje pommenade of clay. Deze twee producten zijn niet zoals wax heel erg vettig, maar hebben wel dezelfde stevige eigenschap. Het zal dus minder snel zijn dat je haar naar beneden zakt. En door de structuur van de sea salt spray, zal je ook niet heel veel nodig hebben. Breng het in model door het product op de vingertoppen aan te brengen en naar achteren te strijken. Hierbij bepaalt je eigen smaak een beetje of je het helemaal strak wilt hebben, of dat je het wat wilder laat. Probeer in ieder geval beide stijlen een keer, zodat je weet hoe het je staat.

6. Maak het eventueel af met haarlak

Wanneer je haar op de dag van in model brengen niet lekker meewerkt, kan je ervoor kiezen om wat haarlak te gebruiken om het helemaal in model te houden. Zo blijven de plukjes die nog omhoog schoten ook lekker in model zitten. Gebruik trouwens niet teveel, want het werkt net zoals bij lijm: hoe minder je ervan hoeft te gebruiken, hoe beter het blijft plakken.