Zeezout spray creëert de perfecte beach look

Heerlijk zwemmen, surfen of varen: de zee biedt ons op talloze manieren plezier en vermaak. Een fijne bijkomstigheid is het feit dat een strandvakantie ook voor ons uiterlijk erg positief kan uitvallen. Allereerst zorgt het hardlopen over het strand en het baantjes zwemmen ervoor dat we onze conditie goed bijhouden: het zijn echter sporten waarmee we snel afvallen. De zon zorgt voor een heerlijke bruine kleur, maar ook onze haren worden aan een goede beurt onderworpen. Dat komt door de zeezout. Reden dus om te investeren in een goede zeezout spray. Maar wat doet deze spray precies?

Voordelen en nadelen van sea salt spray

Een zeezout spray is een haarproduct waarin water en zeezout zijn vermengd met elkaar. Het gevolg hiervan is dat je haar er natuurlijker uit gaat zien en minder vettig wordt. Door het zout worden je haren gereinigd en door kleine kleiresten die in de spray zitten krijgt je haar meer volume. Deze look, ook wel de ‘beach look’ genoemd, herken je hoogstwaarschijnlijk na een uitgebreide stranddag. Je haren voelen dikker en gezonder aan en zitten sneller in model. Let wel op! Probeer het product niet té vaak te gebruiken. Dan loop je namelijk het risico dat je haren behoorlijk zullen uitdrogen. Probeer het ook goed door te föhnen of uit te kammen, zodat de spray zich niet allemaal op één plek blijft verzamelen.

 

Hoe moet je zeezout spray in je haar gebruiken?

De manier waarop je zeezout spray in je haar moet gebruiken is erg gemakkelijk. Je hebt water, een föhn en eventueel een ander stylingproduct nodig. Spuit de zeezout spray allereerst in haar dat nog licht-vochtig is. Let er wel op dat je de spray eerst even schudt, zodat de ingrediënten goed in elkaar overlopen. Zit de spray in het haar, masseer dit er dan in. Doe dit goed bij de haarwortels voor meer volume/ Zet vervolgens de föhn aan en zorg dat je de zeezout spray in model blaast, waarbij jij je haar in de goede richting kneedt. Op deze manier zal je kapsel op een heel natuurlijke manier in model gebracht worden. Hierna kan je eventueel nog wax of gel toevoegen aan je look. Dit hoeft bovendien maar een kleine hoeveelheid te zijn, dat nét wat extra hold geeft.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mariano Di Vaio (@marianodivaio) on


Met deze manier creëer jij in een handomdraai een casual en zomerse look. Zoek jij nog inspiratie qua herenkapsels? Check dan de 40 ideeën voor kort haar.