Hoe kan ik mijn vriendin verrassen?

Kies een idee uit dat je het beste bij haar vindt passen. Een echte verrassing moet natuurlijk wel een beetje persoonlijke waarde hebben. Succes met het verrassen van je vriendin!

1. Leer een liedje op je instrument naar keuze

Het is waar: vrouwen zwijmelen als het gaat om muziekanten. Het is daarom een goed idee om je partner eens muziekaal te verrassen. Of het nou haar favoriete liedje is, het liedje waarop jullie voor het eerst dansten, zoenden of de liefde bedreven: dat maakt niet uit. Zolang zij er maar waarde aan hecht. Wees niet bang: het hoeft echt niet helemaal perfect te zijn. Zolang ze het maar herkent en realiseert hoeveel moeite je hebt gedaan, zal ze je nummer 1 fan zijn.

date ideeën voor thuis

2. Fotoalbum of scrapbook maken

Heb je een hoop foto’s van jullie op je telefoon staan? En ben je zo iemand die bonnetjes, film/concert-kaartjes en andere kleine aandenken verzamelt? Daar kun je een hoop mee. Maak bijvoorbeeld een fotoalbum of scrapbook met alle dingen die jullie samen hebben gedaan. Schrijf er leuke anekdotes in en de gedachten die je op dat moment had. De liefde zal er vanaf spatten en gegarandeerd dat je meisje het enorm lief en romantisch zal vinden.

3. Verras haar met een cursus of workshop

Dit is een hele leuke, want je kunt het helemaal aanpassen naar haar smaak. Houdt ze van koken? Volg samen een kookcursus. Is dansen meer haar ding? Neem haar mee naar een salsa of tango workshop. Is ze meer van het avontuurlijke? Ga samen een slipcursus, wild water rafting of neem haar mee naar de beste plekken om te karten in Nederland. Gegarandeerd dat jullie een geweldige dag hebben samen.

4. Herleef jullie eerste date

Zelfs als jullie eerste date een ramp was, is het toch leuk deze nog een keer opnieuw te doen. Ga naar hetzelfde restaurant, huur dezelfde film of ga terug naar de plek waar jullie elkaar hebben ingemaakt met airhockey. Nog leuker is om niets te zeggen en eens te kijken hoelang het duurt voordat ze deze déjà vu doorheeft.

5. Probeer eens iets nieuws

Dit kun je op twee manieren opvatten: ga eens een keer Surinaams eten (een cuisine die jullie allebei nog niet hebben geprobeerd) of spice it up in the bedroom met deze tantra-oefeningen. Hoe je het ook wendt of keert, iets nieuws proberen is altijd spannend. Zorg wel even dat ze on board is met deze verrassing.

sensuele dates

6. Kook voor haar

Kook eens lekker uitgebreid voor haar. Een voor-, hoofd- en nagerecht is wat we daarmee bedoelen. En dan ook nog het liefst iets waarvan je weet dat ze het heerlijk zal vinden. Ben je niet zo’n ster in de keuken? Stel dan voor iets samen te maken. Al dansend in de keuken kun je ook prima je vriendin verrassen.

7. Neem haar mee naar een concert

Niet de meest budget-proof tip van het lijstje, maar stel haar favoriete artiest komt naar Nederland: dan moet ze erbij zijn toch? Verras haar met kaartjes en ze zal enorm blij zijn. Als jij dit goed in de kalender goed in de gaten houdt, dan zal ze echt verrast worden en het niet doorhebben.

8. Schrijf een liefdesbrief

Het is niet meer vaak dat we onze gevoelens op papier zetten, zoals vroeger. De brieven die we nog krijgen zijn vaker slecht nieuws dan goed nieuws. Daarom is het leuk om haar brievenbus dit keer wél een leuke lading te geven. Je hoeft voor deze tip echt geen Shakespeare te zijn: gewoon schrijven wat je voelt is vaak al goed genoeg. Tip: spuit een beetje van je parfum of aftershave op de brief, wanneer ze de liefdesbrief leest én jouw geur ruikt zal ze spontaan genieten.

9. Neem haar mee op een picknick

Samen lekker in de open lucht, bij een meertje of in het bos, met haar favoriete lekkernijen en muziek. Gegarandeerd dat ze deze date helemaal geweldig gaat vinden.

10. Weekendje weg

Wil je het echt bond maken? Neem haar dan mee naar haar favoriete plekje. Dit kan binnen of buiten Nederland en hoeft niet eens zo duur te zijn. Brugge in België is een voorbeeld van een enorm leuke plek, wat toch nog redelijk dichtbij huis is. Wil je echt all out? Dan is Venetië of Sicilië een aanrader. Probeer haar eens subtiel uit te horen en plan dan de citytrip van haar dromen.

Je vriendin verrassen op 10 manieren, hopelijk zit er eentje voor je bij. Ga je liever niet zo ver weg? Dit zijn de beste date-ideeën voor thuis.