Het contract van Frenkie de Jong

Frenkie de Jong speelt alweer een tijdje bij FC Barcelona en hij rijdt met zijn nieuwe auto door de straten van Barcelona. Het spelen gaat niet altijd van leien dakje, maar bij wie nou wel? Elke speler heeft zo zijn ups en downs. Frenkie had tot 2024 getekend bij Barcelona, maar dat is nu alweer met 2 jaar verlengd. Samen met hem kregen ook Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet een contractverlenging. Het contract van Frenkie de Jong is echter niet een normaal contract dus dit nemen wij even onder de loep.

Afgelopen tijd is een vrij zware tijd voor verschillende bedrijven, maar ook voor voetbalclubs. FC Barcelona heeft een oplossing voor het financiële probleem gevonden en probeert dat te dekken met behulp van de spelers. Frenkie de Jong en verschillende andere spelers leveren op dit moment eerst salaris in, en later gaat hun salaris weer oplopen om het te compenseren. Wat nou als een club Frenkie wilt afkopen? Dan moeten ze met een goede smak geld komen. Om de Nederlandse middenvelder af te kopen, moet er een afkoopsom van 400 miljoen euro neergelegd worden.

Frenkie en Barcelona

FC Barcelona nam Frenkie de Jong voor een goede 75 miljoen euro over van Ajax. Dat bedrag is dus nu vrij hard opgelopen. Sinds zijn komst bij Barcelona heeft Frenkie 47 wedstrijden gespeeld voor de Catalanen. Samen met onder andere de 17-jarige Ansu Fati, is Frenkie de nieuwe toekomst van Barcelona en moet hij de top club op een gegeven moment gaan dragen. De jonge jongens kunnen nu nog gaan leren van de GOAT himself, Lionel Messi. Maar de beste man is inmiddels ook al 33 jaar oud en we vragen ons af hoe lang het nog gaat duren. Maar het eerste probleem is nog wel dat zijn contract tot 2021 is. Wat als die afloopt? Het is wel onwijs knap en bijzonder van Messi dat hij nog één van de allerbeste is met deze leeftijd. Chapeau.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Great team effort @fcbarcelona 🔥

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong) op