Uitval van F1-coureurs

Afgelopen week was de GP van Portugal waar alleen Lance Stroll uitviel. De eerste plek was weer voor Hamilton en hij kon met het prijzengeld naar huis. Paar weken daarvoor in de GP van de Eifel was het echter meer een chaos op gebied van uitval. Er vielen die race maar liefst 5 Formule 1 coureurs uit. Dat is toch bijna 1 op de 4 rijders die dan wegvalt. Maar hoe komen deze uitvallen dan en welke Formule 1-coureur valt het vaakst uit?

Het uitvallen van een Formule 1-coureur kan bijvoorbeeld aan technische mankementen liggen. In zo’n monsterlijk snelle doodskist zit zo veel techniek dat je er bang van wordt. Alleen in het stuur zitten al ontelbaar veel opties, technieken en dingen die kapot kunnen gaan. Uiteraard zijn deze technieken van hoge kwaliteit, maar met zo veel dingen is de kans steeds groter dat er iets kapot gaat. Daarnaast kan het natuurlijk voorkomen dat er een crash is. Als je met 300 km/u over de baan scheurt, dan kan het zijn dat je je buurman net te laat ziet. Wij hebben soms al moeite met fietsen.

Welke Formule 1-coureur valt het meest uit?

Laten we eerst kijken naar de coureur die het minst uitvalt. Als we kijken naar uitvalpercentage, dan is de teamgenoot van Max Verstappen, Alexander Albon, degene die het minst uitvalt. Afgelopen week is hij echter wel uitgevallen en dit maakt zijn totaal nu op drie uitvalbeurten. Zijn uitvalpercentage zal nu wel iets hoger liggen dan de 6,67 procent die het voor deze GP was, maar de Formule 1 coureur is nog steeds erg goed in races uitrijden. Op de voet gevolgd door Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Toevallig is Bottas ook uitgevallen bij de GP van de Eifel, dus zijn totaal is van 12 naar 13 uitvalbeurten gegaan. Hamilton zit op 26 niet afgemaakte races. Deze twee Mercedes mannen rijden natuurlijk al een stuk langer en daarom zijn hun aantal uitvalbeurten relatief laag.

Maar welke formule 1 coureur valt het vaakst uit? Dat is Romain Grosjean. Botsingen en crashes zijn de voornaamste redenen dat deze coureur uitvalt. Met 48 niet gefinishte races en een uitvalpercentage van 27,75 procent, spant de Fransman de kroon als formule 1 coureur die het vaakst uitvalt. Een opvallende F1-coureur die vaak uitvalt is Charles Leclerc. De talentvolle coureur van Ferrari is al 12 keer uitgevallen en hij is nog niet zo lang bezig. Oppassen Charles, straks neem je de kroon over.

Wil je nog meer informatie? Check dan even deze video hieronder: