Kapsels met korte achterkant en zijkanten

Het uitzoeken van een goed kapsel kan best lastig zijn, vooral als je al heel wat jaren hetzelfde hebt. Je kan dan advies krijgen van je kapper, maar meestal pakt het dan tóch anders uit dan dat je had gehoopt. Het is dus van cruciaal belang dat je van te voren al beslist welk kapsel je gaat nemen. Dit zijn vijf goede opties.

 

Als jij je haar lang laat aan de achterkant en aan de zijkanten, is de kans groot dat je heel kort daarna weer naar de kapper moet om het bij te laten knippen. Daarom kiezen veel mannen ervoor om een kapsel te nemen waarbij de achterkant het zijkanten kort worden geknipt of kort worden getrimd. Ook bij dit soort kapsels heb je een ruime keuze in wat je kiest. Daarom hebben we vijf kapsels voor je verzameld waarbij de zijkanten en achterkant kort zijn.

1. Crew cut

Ook wel bekend als het militaire kapsel. Bij dit kapsel trimt de kapper de zijkanten en achterkant heel kort. Meestal tot een millimeter of 3 á 5. De bovenkant wordt ook kort geknipt, zodat je daar de maanden daarna geen omkijken naar hebt. Het grote voordeel is dat dit kapsel binnen 20 minuten geknipt kan worden en het bijna iedereen goed staat.

kort haar

2. De Ivy League

Eigenlijk is dit kapsel de Crew cut, maar dan wat langer gelaten aan de bovenkant. De zijkanten zijn meestal wél opgeschoren, maar tot ongeveer 1 centimeter. Dit kapsel staat écht iedereen, omdat het misschien wel het meest normale kapsel is dat je kan kiezen. Maar wil je geen omkijken naar je haar, maar het ook niet gemillimeterd, dan is deze look de beste.

kort kapsel mannen

3. High & Tight

Zoals de naam het zegt: meer rechtopstaand dan de crew cut, maar dan overal megastrak. Ook dit kapsel doet de meeste heel erg denken aan militairen, omdat het er stoer uitziet en je weet zeker dat je niet snel meer naar de kapper hoeft. Bij deze look is je hoofdhuid aan de zijkanten en achterkant licht zichtbaar door het haar heen. Daarnaast is de bovenkant zo kort geknipt, dat je het met wat haarstyling rechtop kan zetten, zonder dat het lijkt alsof het rechtop staat.

haar kapper

4. Franse coupe

Vooral van 1960 tot 1990 was dit kapsel écht populair. Bij deze look kam je je haar naar voren, waardoor de voorste haren over je voorhoofd heen vallen. Daarnaast is het wat wilder doordat het langer is dan de eerste drie stijlen. De zijkanten zijn kort, maar het is zichtbaar dat deze elkaar overlappen dus wat langer zijn. Ze zijn allemaal naar beneden gekamd.

franse coupe

5. Buzz cut

Ben je helemaal klaar met het stijlen van je haar? Dan heb je het met de buzz cut helemaal voor elkaar. Bij deze stijl komt er geen schaar te pas en scheert de kapper eigenlijk je hele hoofd. Alles is op dezelfde lengte en daardoor is je hoofdhuid van elke kant te zien. Deze coupe word vooral veel door mannen gedaan die wat minder haargroei hebben en geen kale plekken willen krijgen.

buzz cut