Top 10: beste romantische films op Netflix volgens IMDb

Zelf kijken we liever actiefilm of een topper uit de top 10 beste films ooit volgens IMDb. Toch kunnen romantische films op Netflix op z’n tijd ook een aanrader zijn. Niet per se om alleen te kijken, maar samen met je partner. Zo hebben jullie echt de tijd voor elkaar, kunnen jullie opgaan in een liefdesverhaal en is er een grote kans dat het ook in de slaapkamer gezellig zal worden. Daarom selecteerden wij de 10 beste romantische films (op basis van de scores op IMDb) die Netflix te bieden heeft.

10. Revolutionary Road

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet kennen we allemaal uit The Titanic, maar in Revolutionary Road speelden ze ook samen. Ze spelen een stel dat probeert te werken aan hun huwelijk, carrière en ouderschap; al vragen ze zich al gauw af of deze aspecten nog te redden zijn. Een gek detail is het feit dat Kate Winslet destijds een relatie had met de regisseur van Revolutionary Road, Sam Mendes. Hij keek dus toe terwijl zij met een andere man de liefde bedreef.

IMDb-score: 7.3

 

9. Palmeras en la Nieve

In veel romantische films die op Netflix te vinden zijn speelt het verleden een grote rol. Liefdesbrieven of verborgen boodschappen die jaren zijn bewaard, blijken lang-gekoesterde liefdes en geheimen te beschrijven. Zo ook in Palmeras en la Nieve, een Spaanse film uit 2015. Hoofdpersoon Clarence vindt in het huis van haar demente oom brieven en foto’s die naar een onbekende vrouw verwijzen. Ze reist af naar het Afrikaanse eiland Bioko, op zoek naar antwoorden.

IMDb-score: 7.4

 

8. The Guernsey Literary Society

Juliet, een bekende schrijfster, reist in 1946 af naar het eiland Guernsey. Ze is geïnteresseerd geraakt in een boekenclub die op het eiland wordt gehouden en wil over de club schrijven. Op Guernsey blijkt dat de Tweede Wereldoorlog die net is afgelopen nog vers in het geheugen zit van de bewoners, en dat niet iedereen even positief is over haar aankomst. Ze vindt gelukkig wel aansluiting bij Dawsey Adams (Michiel Huisman), wat zorgt voor een opkomende liefde.

IMDb-score: 7.4

 

7. De rouille et d’os

Romantische films op Netflix waar ook aan illegale straatgevechten wordt gedaan maken het genre meteen een stuk minder zoetsappig. In De rouille et d’os komen inderdaad gevechten voor, maar is er ook ruimte voor liefde. Hoofdpersoon Alain moet voor zijn jonge kindje zorgen, zonder werk. Dit werk vindt hij uiteindelijk bij de gevechten. Tegelijkertijd ontmoet hij Stéphanie, die op haar werk met orka’s haar beide benen is kwijtgeraakt. Wat volgt is een liefde waarin de twee elkaar allebei proberen te helpen met de moeilijke momenten van het leven.

IMDb-score: 7.5

 

6. The Reader

Denk je aan romantische films op Netflix, dan zal je niet meteen aan de Tweede Wereldoorlog denken. Toch heeft The Reader daar wel degelijk mee te maken. In de film ontstaat er een prille liefde tussen de 15-jarige Michael Berg en de 35-jarige conductrice Hanna (Kate Winslet). The Reader speelt zich af in Duitsland in 1958 en de Tweede Wereldoorlog ligt dan ook nog vers in het geheugen. Jaren later komt Michael erachter dat Hanna dingen voor hem geheim hield.

IMDb-score: 7.6

 

5. Pride & Prejudice

Pride & Prejudice is alweer 15 jaar oud. De film is een verfilming van één van de boeken van Jane Austen en speelt zich af in de achttiende eeuw in Engeland. Daar groeien vijf zussen in hun gezin op met hetzelfde voornemen: een rijke vent aan de haak slaan. Wanneer Elizabeth (Keira Kneightley) wordt gekoppeld aan de rijke Mr. Darcy moet ze hier op het eerste moment niets van weten. Met sterke acteerprestaties van de bekende cast (onder andere Rosamund Pike en Donald Sutherland) is dit één van de romantische films op Netflix die zeker een plaats in de top 10 verdient.

IMDb-score: 7.8

 

4. The Notebook

Vraag aan je geliefde wat haar lievelingsfilm is en de kans is groot dat ze The Notebook noemt. Van alle romantische films op Netflix is dit zonder twijfel één van de bekendste. De film gaat over Allie (Rachel McAdams), die uit een rijk gezin komt. Allie valt echter voor de armere Noah (Ryan Gosling) en er ontstaat een gepassioneerde, zomerse familie. Allie’s familie en een samenloop van omstandigheden zorgen er echter voor dat ze uit elkaar worden gedreven. Grappig detail: ten tijde van de opnames hadden Gosling en McAdams zelf ook een relatie. Dat maakt het acteren toch een stuk makkelijker.

IMDb-score: 7.8

 

3. Call Me By Your Name

Deze film is een verfilming van het boek van André Aciman dat vele lezers wist te ontroeren. We volgen de jonge Elio (Timothée Chalamet) die met zijn ouders in het Italië van 1983 woont. Elio’s vader is professor en nodigt iedere vakantie een student uit om bij hun te verblijven voor de zomer en met zijn academische (veld)werk te helpen. Het is de oudere en op het eerste moment afstandelijke Oliver (Armie Hammer) die hiervoor wordt uitgenodigd. Geleidelijk aan ontwikkelt Elio gevoelens voor hem. Call Me By Your Name wordt geprezen als ontroerend en van grote waarde voor de LGBT-gemeenschap.

IMDb-score: 7.9

 

2. Marriage Story

Romantiek eindigt soms in een scheiding en dat is dan ook waar Marriage Story over gaat. In de film verkeren Nicole (Scarlett Johansson) en Charlie (Adam Driver) in het midden van hun scheiding. Bij de scheiding worden oude wonden opengetrokken en discussiëren de twee over wie voor hun zoontje Henry mag zorgen. Het zorgt voor een rauwe en eerlijke vertelling. Misschien niet de meest geschikte romantische film op Netflix om met je geliefde te kijken, maar wel een film die je een keer gezien moet hebben. Al is het alleen al vanwege de sterke acteerprestaties.

IMDb-score: 8.0

 

1. La La Land

Deze romantische film uit 2016 kreeg maar liefst 14 (!) Oscarnominaties en won er hiervan 6. Geen wonder dus dat deze film op plek #1 staat van de romantische films op Netflix, volgens IMDb. La La Land gaat over twee jonge, ambitieuze inwoners van Los Angeles. Allebei proberen ze het ver te schoppen in de showbizz: Mia (Emma Stone) als actrice en Sebastian (Ryan Gosling) als jazzmuzikant. In hun zoektocht naar succes komen de twee elkaar vaak tegen en bloeit er een liefde op tussen de twee.

IMDb-score: 8.0