Pasvormen voor gezette mannen

Slanker lijken begint bij dit puntje, de pasvorm van je kleding. Hoe logisch het ook mag klinken, koop kleding en items die goed bij je passen. Niemand wordt blij of knapper van knellende kleding, wat je maat ook zijn mag. Focus niet op wat je niet kunt dragen, maar zoek voor jezelf uit wat wél het perfecte kledingstuk voor jou is. De fitting is daarom erg belangrijk. Doe het jezelf niet aan om iets te kopen wat veel te strak zit om slanker te lijken, dit gaat je in de weg zitten. Iedereen zult zien dat je wel degelijk aan de forse kant bent. Vraag hulp bij iemand die er verstand van heeft. Zo kan jij die man boobs of die bierbuik van je verbergen.

slanker lijken kleding mannen MAN MAN
Foto via Instagram @clausfrankfurt

Materialen die je lichaam camoufleren

Kies materialen die geschikt zijn voor je figuur. Als je bijvoorbeeld wat vollere benen hebt, is het slim om je te focussen op broeken met een materiaal die jouw figuur lichtelijk camoufleren. Strakke en glimmende stoffen zijn dan meestal niet zo handig. Kies liever voor dikke materialen om slanker te lijken.

elegante chino

Chino

zwart €249 Shop nu
slanker te lijken heren tips MAN MAN
Foto via Instagram @dghramm

Kleurgebruik voor de vollere man

Outfits die je van top tot teen in dezelfde tint draagt, kleden slank af. De kleuren van je shirt en broek hoeven niet precies hetzelfde te zijn. Er mogen lichte verschillen in zitten. Zwart kleedt slank af, maar misschien vind je het voor de zomer iets te donker. Ga dan voor andere donkere tinten als navy of grijs . Zo blijf je weg van de ‘saaie’ look en breng je alsnog wat kleur aan in je oufit. Wanneer je voorkeur toch ligt bij de wat gewaagdere kleuren, kies dan voor kleuren als mosterd, donkergroen en bordeaux. Vreemde kleurencombinaties zijn ook geen aanrader. Neem geen risico’s en ga voor kleurencombinaties die er voor zorgen dat niet ieder lichaamsdeel wordt uitvergroot.

navy blue hoodie

Hoodie

Navy blue €70 Shop nu
slanker te lijken heren tips MAN MAN
Foto via Instagram @dghramm

Patronen voor het slanker lijken

Een T-shirt met horizontale strepen? Een no-go! Horizontale strepen laten je breder lijken dan dat je daadwerkelijk bent. Verticale strepen zijn daarentegen de sleutel tot het slanker lijken. Deze werken in je voordeel. Verder is het goed om rekening met de grootte van de print te houden. Heb jij een smalle lichaamsbouw? Kies dan ook een subtiele print. Ben je lang of breder gebouwd? Dan staat een grotere print je mooi.

slanker lijken kleding mannen MAN MAN
Foto via Instagram @notoriouslydapper

Juiste merken

Waar je jezelf een enorm voordeel mee doet, is het kennen van de juiste merken die bij je maat past. Probeer goed te kijken naar welke pasvormen bij jouw lichaam passen en kies daar je merken op uit. Ga op onderzoek uit en zorg ervoor dat je voortaan niet ver meer hoeft te zoeken om bij je perfecte outfit uit te komen. Vele merken hebben tegenwoordig een ‘Plus’ kledinglijn, welke uitermate geschikt zijn voor de gezettere mannen.

slanker te lijken heren tips MAN MAN
Foto via Instagram @Ben_jjames