Oefeningen om vaarwel te zeggen tegen je man boobs

Voor de een zijn dat de onderste buikspieren die bedekt blijven door een laagje vet. De ander kan, hoe zwaar en hoe vaak er ook gesquat wordt geen kuiten kweken en de ander boekt geen progressie qua borstspieren. En omdat mannen dan wel geen borsten hebben, kan zich toch het nodige vet opslaan waardoor er man boobs ontstaan. Heb jij hier last van? Dit zijn de beste oefeningen om van je man boobs af te komen:

1. T Push-Ups

Start in een standaard push-up positie. Handen iets wijder dan de schouders en de ellebogen gestrekt. Houdt je core aangespannen en laat je bovenlichaam zakken tot je borst de grond raakt. Ga krachtig terug omhoog en wijs één hand de lucht in richting het plafond en draai je bovenlichaam mee tot er een T-vorm ontstaat. Ga terug naar de startpositie en herhaal dit met de andere hand.

2. Diamond Push-Ups

Start wederom in een standaard push-up positie, maar plaats je handen direct onder je borst waardoor je duim en wijsvingers elkaar raken. Breng je lichaam naar beneden. Het is hierbij van belang dat je ellebogen dicht langs je lichaam blijven. Breng vervolgens je lichaam weer omhoog en herhaal deze oefening.

3. Plyo Push-Ups

Standaard push-up positie, handen iets wijder dan je schouders geplaatst en je elebogen gestrekt. Breng je lichaam naar de grond toe door je ellebogen te buigen. Wanneer je bij de grond breng druk je jezelf krachtig en snel omhoog. Door de krachtige en snelle beweging komen je handen van de grond. Probeer op het hoogste punt te klappen en land in de start positie. Herhaal vervolgens deze oefening.

4. Dive Bomber Push-Ups

Plaats je handen op de grond, iets wijder dan je schouders. Sterk je lichaam en plaats je benen even wijd dan je handen. Breng je kont omhoog waardoor er een omgekeerde V ontstaat. Vervolgens breng je je lichaam richting de grond en voordat je kin de grond aantikt schuif je je lichaam naar voren waardoor je borst naar voren komt en je rug hol is. Houd je armen gestrekt en je hoofd omhoog. Houd deze positie een paar seconden vast en ga terug naar de startpositie door de oefening omgekeerd te doen.

5. Standing Military Press

Plaats een stang op een squat rek op borst hoogste. Plaats het gewenste gewicht op de stang (less is more). Grijp de stang vast met een wijdere greep dan je schouders. Buig je knieen en plaats het gewicht hoog op je borst. Lift de stang in een rechte, verticale lijn boven je hoofd totdat je armen gestrekt zijn.

6. Tempo Push-Ups

Standaard push-up positie, handen wederom iets wijder dan de schouders en ellebogen gestrekt. Nu doe je een normale push-up, maar dan in een gecontroleerd slow-motion tempo.

7. Single-Arm Rotation

Pak een lichte dumbbell. Breng je arm omhoog en buig je elleboog tot een hoek van 90 graden met je handpalmen voorwaarts geplaatst. Breng je arm naar voren tot deze parallel is aan de vloer. Herhaal deze oefening op een gecontroleerde snelheid.

8. Narrow Grip Bench Press

Ga bij deze oefening voor meer herhalingen met een lager gewicht in plaats van een zwaar gewicht met maar twee herhalingen. Ga plat op de bank liggen en pak de stang vast met een smalle greep en houd je armen gestrekt. Adem in, breng de stang naar beneden totdat deze je borst raakt. Houd deze positie een seconde vast en breng de stang terug omhoog in de startpositie. Houd de startpositie een seconde vast en breng de stang weer omlaag. Herhaal deze oefening.