Er gelden andere regels voor mannen met een smalle lichaamsbouw

Er gelden andere ‘regels’ voor mannen met een smalle lichaamsbouw dan voor mannen die wat breder gebouwd zijn. Een man die niet gezegend is met brede schouders of veel spieren moet het van de optische illusie hebben. Kleding moet bijdragen aan het breder laten lijken van jouw body.

Kies slim fit

Wat moeten dunne mannen absoluut niet doen? Kleding dragen die hen nog smaller laat lijken. De trend waarbij alles strak zit, waaronder de skinny jeans, draagt niet bij aan het verbloemen van je fysiek. Ga daarom in plaats van de strakke varianten voor de iets ruimere fit en ga voor een slim of straight fit. Deze fit is meer vergevingsgezind want het accentueert je lichaam minder. Op die manier creëer je de illusie van een bredere bouw. Ga niet totaal de andere kant op met het kopen van alleen maar oversized truien, maar kies een middenweg die bij jou past. Welke kleding ervoor geschikt is? Al jouw kleding is ervoor geschikt en dit maakt het ook de makkelijkste verandering. Een zwarte jeans samen met een wit t-shirt onder een blauw denim shirt zorgt voor een nonchalante look met meer houvast.

Smalle lichaamsbouw slim fit MAN MAN

Draag lagen

Minder brede mannen komen het beste weg wanneer ze meerdere lagen dragen. Lagen zorgen er immers voor dat je meer kleding aan hebt en dus breder overkomt. Er is daarnaast ook nog de mogelijkheid om met materialen en patronen te spelen om jouw outfit meer diepte te geven. Houd het daarbij wel beperkt tot twee of drie lagen, je wilt er immers niet uitzien als iemand die een tocht maakt door Siberië, zeker niet met het warme weer op komst. Nu vraag jij je natuurlijk af of lagen niet veel te warm worden, maar wanneer de juiste stoffen gekozen worden zal je dit niet merken. Kies bijvoorbeeld voor een linnen T-shirt, met een katoen met linnen gebreid vest, om dit af te toppen met een wijder vallende broek.

blauwe trui 2

Trui

blauw €60 Shop nu
wit overhemd 3

Overhemd

wit €80 Shop nu

De meest geschikte kledingstukken zijn ook nog eens makkelijk met elkaar te combineren. In plaats van het dragen van enkel een overhemd, kan je er nu een bruine trui bij dragen. Samen met een peacoat of safari jacket en jeans zorg je ervoor dat er subtiele verschillen in de outfit aanwezig zijn. Lederen loafers dienen als kers op de taart van deze formele look.

smalle lichaamsbouw

Ga voor symmetrie

Symmetrie is des te belangrijker bij mannen die geen lichaam hebben dat door een beeldhouwer uit een rots is geslagen. Dat geldt voor 99% van de mannen. Ieder persoon is anders en het kan goed voorkomen dat je bovenlijf gespierder is dan je onderstel of vice versa. Dit verschil is kleiner te maken door een harmonie te creëren tussen de verschillende onderdelen in je outfit. Bij dunne benen is het verstandig om ruimvallende jeans te dragen en een strakker zittende trui en jas. Op die manier breng je de twee onderdelen dichter bij elkaar en leg je de focus niet op de plek waar je het niet wilt. Donkere kleuren zoals navy en zwart lenen zich hier uitermate goed voor. Bovendien zijn deze tinten zeer veelzijdig en dus gemakkelijk te combineren in allerlei looks.

overhemd blauw

Overhemd

blauw €129 Shop nu
zwarte chino

chino

zwart €219 Shop nu

symmetrie smalle lichaamsbouw MAN MAN

Kies voor houvast in je pak

Een goed zittend pak is belangrijk, jij wil er niet zo bijlopen als de Amerikaanse zak. Wat belangrijk is, wanneer jij een smalle lichaamsbouw hebt, om het pak op de juiste punten te laten spreken. Kies daarom voor de klassiekere fit van het pak, met een verstevigde schouder. Deze verstevigde schouder geeft jou iets meer body. Daarnaast is het verstandig om de taille wat slanker te maken, zodat je een V-look in je lichaam creëert. De broek die laat je niet slank afspelden, kies voor een wat klassiekere rechte fit hierin. Zo heb jij een mooi gesneden pak perfect voor je smalle lichaamsbouw. Omdat de zomer eraan komt, is het verstandig om voor een wat lichtere stof te gaan. Kies voor een mix van linnen en wol of puur linnen en ga voor een half gevoerd of ongevoerd jasje. Zo zal jij alle mannen in hun gevoerde wollen pakken uitlachen, terwijl zich kapot staan te zweten heb jij nergens last van.

smalle lichaamsbouw