Foto via

Er gelden andere ‘regels’ voor mannen met een smalle lichaamsbouw dan voor mannen die wat breder gebouwd zijn. Een man die niet gezegend is met brede schouders of veel spieren moet het van de optische illusie hebben. Kleding moet bijdragen aan het breder laten lijken van jouw body.

Kies slim fit

Wat moeten dunne mannen absoluut niet doen? Kleding dragen die hen nog smaller laat lijken. De trend waarbij alles strak zit, waaronder de skinny jeans, draagt niet bij aan het verbloemen van je fysiek. Ga daarom in plaats van de strakke varianten voor de iets ruimere fit en ga voor een slim of straight fit. Deze fit is meer vergevingsgezind want het accentueert je lichaam minder. Op die manier creëer je de illusie van een bredere bouw. Ga niet totaal de andere kant op met het kopen van alleen maar oversized truien, maar kies een middenweg die bij jou past. Welke kleding ervoor geschikt is? Al jouw kleding is ervoor geschikt en dit maakt het ook de makkelijkste verandering. Een zwarte jeans samen met een wit t-shirt onder een blauw denim shirt zorgt voor een nonchalante look met meer houvast.

Smalle lichaamsbouw slim fit MAN MAN

Foto via: Instagram RareTrio

slim fit smalle lichaamsbouw MAN MAN

Wit aansluitend lang T-shirt

River Island €13 Shop nu
Zwarte jeans Lee tapered MAN MAN

Zwarte slim-fit jeans met smaltoelopende pijpen

Lee €115 Shop nu
slim fit smalle lichaamsbouw MAN MAN

Classic fit denim overhemd met borstzak

Tommy Hilfiger €50 Shop nu

Draag lagen

Minder gespierde mannen komen het beste weg wanneer ze meerdere lagen dragen. Lagen zorgen er immers voor dat je meer kleding aan hebt en dus breder overkomt. Er is daarnaast ook nog de mogelijkheid om met materialen en patronen te spelen om jouw outfit meer diepte te geven. Houd het daarbij wel beperkt tot twee of drie lagen, je wilt er immers niet uitzien als iemand die een tocht maakt door Siberië. De meest geschikte kledingstukken zijn ook nog eens makkelijk met elkaar te combineren. In plaats van het dragen van enkel een overhemd, kan je er nu een bruine trui bij dragen. Samen met een peacoat of safari jacket en jeans zorg je ervoor dat er subtiele verschillen in de outfit aanwezig zijn. Lederen loafers dienen als kers op de taart van deze formele look.   

smalle lichaamsbouw lagen MAN MAN

Foto via: Instagram justusf_hansen

lagen smalle lichaamsbouw MAN MAN

Alex M

Vagabond €140 Shop nu
lagen smalle lichaamsbouw MAN MAN

Pullover in katoenblend met zijde

Tommy Hilfiger €130 Shop nu
lagen smalle lichaamsbouw MAN MAN

Grilld double breasted peacoat overjas in wolblend

Ted Baker €322,5 Shop nu

Ga voor symmetrie

Symmetrie is des te belangrijker bij mannen die geen lichaam hebben dat door een beeldhouwer uit een rots is geslagen. Dat geldt voor 99% van de mannen. Ieder persoon is anders en het kan goed voorkomen dat je bovenlijf gespierder is dan je onderstel of vice versa. Dit verschil is kleiner te maken door een harmonie te creëren tussen de verschillende onderdelen in je outfit. Bij dunne benen is het verstandig om ruimvallende jeans te dragen en een strakker zittende trui en jas. Op die manier breng je de twee onderdelen dichter bij elkaar en leg je de focus niet op de plek waar je het niet wilt. Donkere kleuren zoals navy en zwart lenen zich hier uitermate goed voor. Bovendien zijn deze tinten zeer veelzijdig en dus gemakkelijk te combineren in allerlei looks.

symmetrie smalle lichaamsbouw MAN MAN

Foto via: Instagram Matthias Geerts

Zwarte jeans MAN MAN 2

Dylan

River Island €35 Shop nu
Symmetrie smalle lichaamsbouw MAN MAN

Marineblauwe gebreide slim-fit pullover

River Island €40 Shop nu
symmetrie smalle lichaamsbouw MAN MAN

Halflange mantel in wolblend met klepzakken

Tommy Hilfiger €400 Shop nu

Kies voor houvast in je pak

Een pak kan bijdragen aan hoe jij je aan de buitenwereld toont. Pakken worden steeds vaker op de Napolitaanse manier vervaardigd. Dit houdt in dat er steeds minder structuur aan een pak wordt toegevoegd om zo een nonchalantere uitstraling te creëren. Daarnaast staan de Italianen bekend om een pasvorm die een stuk strakker is dan die van andere landen. Wat dit voor jou inhoudt? Ontwijk dit soort pakken aangezien deze dichter op het lichaam zitten dan goed voor je is. Meer structuur in een pak, dus een bredere lapel en ruimere taille zorgen juist voor meer optische breedte. Dit is vooral terug te zien in Engels pakken, neem hier dan ook een voorbeeld aan. Voor de lente en de naderende zomer is een pak in het lichtbruin een goed alternatief op de conventionele pakken. Draag hier een wit overhemd en donkerbruine derby’s bij en je bent ready to go.  

pak smalle lichaamsbouw MAN MAN

Foto via: Instragram boris.k.a

pak smalle lichaamsbouw MAN MAN

Grafton

Vagabond €160 Shop nu
pak smalle lichaamsbouw MAN MAN

NON IRON SLIM FIT

John Miller €110 Shop nu
pak smalle lichaamsbouw MAN MAN

Belief slim fit colbert in gemêleerde wolblend

Reiss €360 Shop nu

Kleding maakt de man en dat blijkt maar weer. Het kan in je voordeel werken mits je weet hoe je het moet gebruiken. Er zijn tevens andere aspecten waar je op kan letten bij het aantrekken van je kleding in de ochtend. Het afstemmen van kleding op jouw huidskleur is iets waardoor je een stuk beter voor de dag komt.