De juiste fit en maat

Het is misschien niet leuk om eraan toe te geven dat je een grotere maat hebt dan een tijdje terug. Of om te zien dat een strakkere fit niet meer echt flatteus is. Maar het is nog veel erger om een te klein shirt te dragen waarin je buikje alle aandacht opeist. Of een té strak shirt waarin alle lijnen van je lijf te zien zijn, en dan niet de lijnen die je zou willen. Dus ga voor de juiste maat en kies vooral voor ruimer vallende kleding. Als je kiest voor niet té wijd en niet te strak, valt het buikje veel minder op.

oranje oversized trui

oversized trui

oranje €60 Shop nu
Bierbuik verbergen MAN MAN
Foto van: Instagram Sandro

Vermijd horizontale strepen

Strepen kunnen een enorm stijlvolle toevoeging zijn aan je outfit, het is ook helemaal hot momenteel. Maar als je een buikje hebt, kun je beter gaan voor verticale strepen in plaats van horizontale strepen. Horizontale strepen maken je namelijk breder, en dat wil je nou juist voorkomen. Verticale strepen zorgen daarentegen ervoor dat je langer lijkt, waardoor je automatisch ook minder breed oogt.

Draag je kleding niet in je broek

Het kan een stijlvolle move zijn om je shirt, overhemd of trui in je broek te dragen, maar niet als je daardoor een buikje ziet zitten. In dat geval kun je er beter voor kiezen om het gewoon los te dragen. Ook bij een nette look kan dit gewoon op een goede manier, zonder dat het er slordig uit hoeft te zien. Zorg er ook voor dat je item lang genoeg is om je buik te bedekken als je je armen omhoog doet. Niemand ziet te wachten op een buikje dat plotseling verschijnt als jij je armen omhoog doet.

Bierbuik verbergen MAN MAN

Foto van: Instagram Donmalt

Ga voor donkere kleuren

Het is algemeen bekend dat zwart afkleedt, dat geldt eigenlijk voor alle donkere kleuren. Lichtere kleuren als grijs en wit zullen je niet slanker doen ogen, dus met een buikje is dit misschien niet de beste keus. Ga voor kleuren zoals zwart, donkerblauw of donkergrijs. Als je hierbij gaat voor de juiste stof zal je slanker lijken en kun jij die biertjes op vrijdag blijven drinken en er toch fit uit zien.

overhemd blauw

Overhemd

blauw €129 Shop nu

Kies voor laagjes

Laagjes helpen om je buik te verbergen en bovendien is dit zeker in de herfst gewoon een praktische en stijlvolle optie. Door te layeren kan je namelijk spelen met je outfits en kan je laagjes aan- of uittrekken, afhankelijk van het weer. Ga bijvoorbeeld voor een effen shirt met een open blouse of denim jacket. Of doe een blousje of T-shirt en daaroverheen een vest, ook dit helpt om je buikje te verbergen.

Bierbuik verbergen MAN MAN

Foto van: Instagram Louis Darcis

Mocht je niet alleen een bierbuikje hebben, ook je man boobs zijn te verhullen met de juiste kleding.