Productiviteit verhogen

Tijd is kostbaar en daarom wil iedereen zijn productiviteit verhogen. Wanneer je onderstaande drie tips opvolgt, ga je al snel merken dat het allemaal een stukje sneller gaat en jij op een dag veel meer gedaan krijgt.

 

1. Je bent de draad kwijt

Wanneer je veel te doen hebt, dan kan het verleidelijk zijn om met meerdere dingen tegelijkertijd bezig te zijn. Maar zelfs op Harvard kunnen ze nog niet multitasken. Mensen kunnen namelijk niet echt met twee taken tegelijkertijd bezig zijn. Vaak wisselen we dingen dan gewoon constant af en op deze manier ben je niet sneller. Zorg dus dat je niet van alles tegelijkertijd gaat doen. Ga niet je e-mail checken en sluit Instagram terwijl je ergens mee bezig bent.

productieve dag start MAN MAN

2. Zorg voor een gevulde maag

Je hebt altijd haast in de ochtend, want een ochtendmens ben jij zeker niet. Je frist je snel wat op, trekt wat kleding aan en hebt, voordat je de auto in stapt, nog net wat tijd voor een bakje koffie. Als dit ongeveer jouw ochtenden zijn, dan ben je toch echt iets heel belangrijks vergeten. Veel gedaan proberen te krijgen zonder goed te eten, is als rijden zonder genoeg benzine. Vroeg of laat, gaat de stop erop. Wil jij je productiviteit verhogen, zorg dan altijd voor een goed gevulde maag. Dit is echt belangrijk om je dag goed te beginnen.

3. Je bent vermoeid

Vaak wordt bij vermoeidheid gedacht dat het na een nachtje slapen wel over zal zijn, maar dit hoeft niet altijd het geval de zin. Vermoeidheid kan namelijk ook te maken hebben met stress. Genoeg slapen is altijd een goed idee, maar als je veel stress hebt, kun je ervoor kiezen om wat oefeningen zoals meditatie te gaan doen. Met dit soort oefeningen geef je jezelf een moment van totale ontspanning en kan je met een beter gevoel aan je werk beginnen. Wij hopen in ieder geval dat je met deze tips meer gedaan krijgt en kan terugkijken op een productieve dag.