Tips waarmee jij haar een goede tantra massage kan geven

Vooropgesteld: het is van belang dat je in ieder geval beschikt over warme handen. Wat nog aangenamer dan een gewone, vluchtige massage is, is een tantra massage. Dé manier om jouw jouw relatie spannend te houden.

In tien tips gaan we je vertellen hoe je haar daardoor laat verlangen naar meer. Noteer ze, neem ze goed door en breng ze in de praktijk.

1. Neem de tijd

Niemand heeft iets aan een vluchtige aanraking of drie minuten aanmodderen. Bij een goede tantra massage neem je tijd voor elkaar en laat je de gevoelens even los. Dat kost tijd, maar het levert dan ook veel meer op. Met andere woorden, het is quality time in optima forma. Even snel na het douchen masseren is er dus niet bij. Geef dus aandacht in de aanloop naar het moment en geniet vol overgave. Het grote voordeel is dan ook dat een intiem moment na de massage opeens veel beter aanvoelt.

2. Zorg voor de juiste sfeer

Sfeer is belangrijk bij elke massage, maar bij een tantra massage is dat nog veel essentiëler. Heb je haar in de juiste stemming gebracht, dan kan een rommelige slaapkamer juist een dealbreaker zijn. Zorg dus dat het netjes opgeruimd is, fris ruikt en zeker niet te koud is. Een opgeruimde slaapkamer geeft ook rust waardoor de effecten van jouw massagetechnieken nog beter tot hun recht komen. Nog een tip: zorg voor rustgevende muziek, zachte kleuren, verwarmde handdoeken en wat kaarsen.

tips tantra massage geven

3. Zorg voor een ontspannen houding

Ga je iets nieuws uitproberen, dan is het logisch dat je iets gespannen bent. Dat geldt ook voor haar, maar het goede nieuws is dat je daar veel aan kunt doen. De grootste fout die je kunt maken is juist door gelijk te beginnen met masseren. Door te beginnen met mediteren ontstaat er bijna vanzelf een ontspannen houding en komen jullie beiden tot rust. Mocht meditatie echt niets zijn voor jullie beiden, doe dan een paar ademhalingsoefeningen waarbij je via de buik in- en uitademt.

4. Communiceer

Heb je bovenstaande stappen uitgevoerd dan breekt nu het belangrijkste deel aan: communicatie. Vertel elkaar wat je ervaart, hoe je je voelt en wat je eventueel dwars zit. Het is zeker niet de bedoeling om er een therapeutische sessie van te maken, maar het helpt wel om in de juiste mood te komen. Nogmaals, het gaat om ontspanning en dus ook om de geestelijke spanning van niet uitgesproken situaties. Klinkt gek, maar dit is het ideale moment daarvoor.

5. De olie

Niet het belangrijkste, maar ongetwijfeld wel een van de leukste momenten is het gebruik maken van de juiste olie. Gemakshalve gaan we ervan uit dat je niet dagelijks een tantra massage gaat geven en je er dus een speciaal moment van wilt maken. Chemische oliën zijn misschien wel lekker goedkoop, maar zijn absoluut niet goed voor de huid. Wat je immers niet wil is dat zij huidirritaties overhoudt aan je goede bedoelingen. Besteed dus iets meer aan een goede olie. Kokosolie kan prima werken en ruikt ook aangenaam, maar probeer gerust verschillende geuren uit.

6. De massage

Zit je al wat langer in een relatie, dan kun je gerust beginnen met de normale massagetechnieken. Grote kans dat ze het weet te waarderen. Zorg ervoor dat je het niet beperkt tot je meest favoriete delen van haar lichaam, maar geef aandacht aan alles! Bij een tantra massage gaat het juist om het sensuele karakter van de aanraking, met andere woorden, hou jezelf niet in. Neem hier ook de tijd voor en probeer het niet in vijf minuten af te ronden. Ga op zoek naar haar erogene zones en laat haar genieten.

7. Zonder verwachtingspatroon

Bij een goede tantra massage gaat het om ontspanning en jezelf kunnen zijn. Het is dan ook niet uitgesloten dat je samen dingen ontdekt, gevoelige plekken waar jullie samen nooit bij stil stonden. Nog belangrijker is het verrassingselement. Ga gewoon zonder verwachtingen aan de slag. Je zult zien dat je meer over elkaar ontdekt dan je had gedacht.

8. Tantra betekent niet altijd seks

Een tantra massage is precies wat het al zegt: een massage. Mocht dat wel leiden tot seks, dan is dat mooi meegenomen, maar het is geen doel op zich. Verwacht dus niet dat ze je direct gaan belonen met een hemelse verwenpartij of een nacht vol wilde standjes. Intimiteit is namelijk meer dan dat.

erotische massage geven

9. Een goede oefening vraagt om herhaling

Iets nieuws is vaak eng en ook voor het eerst een tantra massage geven of zelf ervaren kan vaak onwennig zijn. Bereik je niet het gewenste effect de eerste keer, laat dan de moed niet varen, maar praat er over en probeer het de volgende keer opnieuw. Juist door het te herhalen ontdek je steeds meer over elkaar.

10. Zorg ook dat jij fris bent

Aangezien een tantra massage een van de intiemste bezigheden is, zijn jullie flink met elkaar bezig. Het is dan ook belangrijk dat jij niet alleen je kamer hebt schoongemaakt, maar ook jezelf. Spring onder de douche, scheer je ballen en gebruik een lekker luchtje. Succes vriend!