Rafael Nadal

De 34-jarige Rafael Nadal doet het goed in de tenniswereld. Als dat niet al te zien was tijdens toernooien, blijkt dat wel uit de onderscheiding dat hij de nummer 2 van de wereld is. Hij wordt door velen als een van de beste spelers aller tijden beschouwd. En dat is niet gek: Nadal won in 2020 namelijk voor de dertiende(!) keer Roland Garros en bracht daarmee zijn totaal aantal grandslam­titels op twintig. Hij is de enige tennisser die eenzelfde toernooi dertien keer wist te winnen.

Ook wist hij vijf seizoenen als nummer 1 af te sluiten: 2008, 2010, 2013, 2017 en 2019 en op weg naar nog veel meer.

Nadal draagt een Richard Mille

“Tennis is zonder twijfel een heel belangrijk onderdeel van mijn leven, maar het is niet alles. Ik heb nog veel meer dingen waar ik blij van word.” Dat is een uitspraak van Rafael Nadal op de website van Richard Mille. Hij is naast tennissen namelijk druk met luxe producten. Afgelopen jaar kocht hij bijvoorbeeld een mega luxe jacht. Daarnaast heeft Nadal een een Aston Martin DBS en een Mercedes-Benz SL55. Maar zijn bezit waar hij misschien nog wel het meest trots op is, is zijn Richard Mille horloge. Deze draagt hij vaak tijdens toernooien. Niet gek, want het horloge voelt voor hem als een tweede huid. Het horloge is namelijk van 90% titanium, 6% aluminium en 4% vanadium en niet te vergeten helemaal gemaakt om deze waanzinnige tennisspeler.

Deze combinatie van materialen wordt veelvuldige gebruik in de lucht-, ruimtevaart en auto-industrie, omdat het licht materiaal is en ervoor zorgt dat de mechanische eigenschappen van de materialen wordt vergroot.

Dit kost het horloge van Rafael Nadal

Van het horloge zijn er maar 50 gemaakt, het is dus niet heel gek dat het een enorm duur horloge is. Het horloge kost omgerekend een kleine 620.000 euro. Het is een samenwerking tussen Rafael en Richard Mille, dus de kans is klein dat hij er echt zoveel voor heeft neergelegd.