De 10 sterkste acteurs

Tuurlijk kan je al snel denken aan de grootste gasten van de set, en ja, die komen hier ook zeker in voor. De grote vraag is echter welke acteurs nu echt sterk zijn. De tien meest waarschijnlijke kandidaten vind je hieronder.

 

1. Arnold Schwarzenegger

Natuurlijk mag deze machine niet ontbreken. De achtvoudige winnaar van Mr. Olympia heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Denk overigens niet dat hij in de nadagen van zijn carrière het rustiger aan doet: hij is nog altijd in de sportschool te vinden.

Squat Max: 215 kg

Bankdrukken Max: 200 kg

Deadlift Max: 310 kg

2. Dwayne “The Rock” Johnson

Natuurlijk noem je The Rock in een adem met Schwarzenegger. De voormalige worstelaar heeft een indrukwekkende loopbaan in de sport achter de rug en is een van de meest gevraagde acteurs van Hollywood. Is op zich niet zo gek als je naar zijn lichaam kijkt. Dat is hem overigens niet aan komen waaien: hij traint twee keer per dag, zes keer per week.

Bankdrukken Max: 192 kg

3. Zac Efron

Zac Efron is misschien wel de sterkste persoon op deze lijst. Wat? Ja, in verhouding met zijn lengte en gewicht zeker. Met een lengte van 1.82 meter en 75 kg kostte het Efron slechts 12 weken om zijn vetpercentage af te bouwen naar amper 5%. Kortom, houd je van een gespierde acteur, check dan eens bij Zac.

4. Chris Hemsworth

Dankzij zijn rol als Thor, “The God of Thunder”, weten we dat hij behoorlijk goed gebouwd is. Chris Hemsworth verdient dus zeker een plek in deze lijst, al was het alleen maar vanwege zijn niet aflatende drive om het beste uit zichzelf te halen. Je kunt tenslotte geen superheld spelen zonder de nodige biceps. Daar was Chris zeker wel bewust van.

5. Jason Momoa

Mocht de naam Jason Momoa je niet veel zeggen: hij is de ‘King of Atlantis’. Je zal hem overigens niet snel in de sportschool tegen het lijf lopen, als het om het trainen gaat, dan doet hij dit het liefste in de buitenlucht. In zijn geval betekent dat al gauw veel surfen, heuvel sprints en boksen. Mocht dat nog niet overtuigend genoeg klinken, de beste man is ook een fervent bergbeklimmer. Niets mis met die hobby, maar hij weegt wel zo’n 110 kilo. Dat maakt het er niet makkelijker op.

6. Hugh Jackman

Hugh Jackman is het prototype van het gezegde dat schone schijn bedriegt. Hij lijkt gewoon een enorme leuke gast om een biertje mee te drinken, maar in de sportschool komt zijn ware aard naar boven. De succesvolle acteur is namelijk een fervent sporter. Dat blijkt al uit zijn lidmaatschap van de 1.000 pond club. Dat is overigens geen gezellig clubje wat in het weekend gaat stappen, maar een select gezelschap waar je pas lid van kan worden als je 453 kilo kunt bankdrukken, squatten en deadliften. Om dat te bereiken moet je wel wat in huis hebben.

Bankdrukken Max: 106 kg

Squat Max: 161 kg

Deadlift Max: 210 kg

Mark Wahlberg

Dat Mark Wahlberg aardig geript is zul je wel weten en dus is het logisch om hem hier te vermelden. Echt onlogisch is het niet als je ziet wat voor programma hij dagelijks volgt om in vorm te blijven. Zo staat hij op om 02:30 uur voor de eerste training om later op de dag nog twee maal te trainen. Om zijn lichaam te voorzien van de nodige eiwitten en andere voedingsstoffen schuift hij zeven maal per dag een flinke maaltijd naar binnen. Dat klinkt spartaans, maar het zorgt er wel voor dat hij er op zijn leeftijd onwijs fit is.

Bankdrukken Max: 151 kg

John Cena

John Cena zal je wellicht kennen van de WWE, maar hij heeft meer gedaan. De man is een echt beest op sportgebied. Zo was hij ooit voetballer voor het team op de middelbare school en heeft hij lange tijd aan bodybuilding gedaan. Blijkbaar was dat niet echt zijn ding, want toen hij zich ging toeleggen op het worstelen kwamen de echte successen. Sterk is hij in ieder geval wel: even iemand van 221 kg optillen en over zijn schouder gooien is geen probleem voor hem.

Bankdrukken Max: 210 kg

Squat Max: 287 kg

Deadlift Max: 295 kg

Jason Statham

Jason Statham speelt niet alleen de stoere man op het scherm, de Engelse acteur heeft ook het lichaam van een afgetrainde atleet. Voor dat laatste is overigens een meer dan logische verklaring: de acteur heeft vaak getraind met ex-mariniers en gevechtsexperts. Zijn ‘niet lullen, maar werken’ mentaliteit in combinatie met een zeer intensieve trainingsmethode zorgt voor de rest. Statham is overigens niet geïnteresseerd in spiermassa, maar houdt het liever zo natuurlijk mogelijk. Hoe dan ook, het resultaat mag er zijn.

Sylvester Stallone

Er zijn acteurs die geen introductie nodig hebben. Stallone is daar een van. De filmster heeft een goed ontwikkeld lichaam en zal je dan ook nooit betrappen op een beginnend buikje. Sinds Rocky is het duidelijk dat Stallone tot de sterkste mannen van Hollywood behoort en zijn stats laten dat dan ook duidelijk zien.

Squat Max: 500 lbs (226 kg)

Bankdrukken Max: 400 lbs (181 kg)