Als je nu totaal geen idee hebt waar we het over hebben, dan ben je waarschijnlijk na de eeuwwisseling geboren of op een of andere manier heb je alle duizenden reclames ontweken. De ringtone-business was destijds namelijk gouden handel en daardoor bleven er maar nieuwe reclames komen. De ringtone van de Crazy Frog is gebaseerd op The Annoying Thing. Dit is een computeranimatie die gemaakt is door Erik Wernquist. Deze grafisch ontwerper uit Zweden maakte een animatie bij een geluidseffect van Daniel Malmedahl. Deze Daniel deed het geluid van een bromfiets na en hierna werd er een kikkeranimatie aan toegevoegd. Zodoende werd de Crazy Frog hype geboren.

 

Broertjes gingen dansen op Crazy Frog

Een filmpje, dat de populariteit van het irritante deuntje nog verder vergrootte, was van twee broertjes die samen een viral video maakten. Terwijl de één als een idioot staat te dansen (de lange gast) en de andere juist heel serieus aan het playbacken is, zorgde dit voor heel wat hilariteit. De tijd vliegt want het is inmiddels alweer 15 jaar geleden dat dit filmpje online gezet werd. Een aantal jaar geleden hebben ze geprobeerd nogmaals viral te gaan met een nieuwe video met compleet dezelfde bewegingen. Ditmaal waren ze een stuk ouder dus dat zag er misschien nog wel vreemder dan eerst uit.

Dat dit soort jeugdzondes betekenen dat je nooit meer een vriendin zal krijgen kunnen we echter naar het rijk der fabelen verwijzen. De lange van de twee heeft namelijk een hartstikke leuke vriendin aan de haak geslagen. Zo zie je maar dat het uiteindelijk altijd goedkomt, hoe apart je je in het verleden ook gedragen hebt: 

crazy frog