Cillian Murphy is een grote baas als Thomas Shelby

Thomas Shelby is the man. Al seizoenen lang wordt zijn rol vertolkt door Cilian Murphy, die minstens even stoer is. Peaky Blinders heeft ons kennis laten maken met de beste Thomas Shelby quotes. Shelby voert een bende aan van keiharde criminelen die langzaam hun machtsimperium uitbreiden. Dit gaat, gelukkig voor de fans van de show, niet zonder slag of stoot. Al vijf seizoenen lang hebben we kunnen genieten van de oorlogen, misdaden en intriges die het Birmingham van de show typeren. Peaky Blinders seizoen 6 is zelfs al onderweg.

Thomas Shelby quotes

De seizoenen hebben voor menige iconische en onvergetelijke uitspraken gezorgd. Thomas Shelby is het nummer één personage die deze uitspraken doet. Wij maakten een selectie van de beste Thomas Shelby quotes. Ze zijn onder te verdelen in een paar categorieën. Zo gaan veel van de uitspraken die Shelby doet over geweld, oorlog en verraad. Niet zo gek, als je bedenkt dat hij en zijn familie- en bendeleden elk seizoen weer in een nieuwe, bittere strijd terechtkomen. Ook alcohol en de waarde daarvan (het beïnvloedt bijvoorbeeld wat mensen zeggen) komt terug. Peaky Blinders is niet bepaald de meest romantische serie, maar ook over de liefde zijn er quotes van Thomas Shelby te vinden.

Thomas Shelby quotes

Liefde

Achter zijn stoere en meedogenloze verschijning schuilt een passievolle man. Niet alleen doet hij er alles aan zijn familie veilig te houden, maar zijn liefde voor Grace is ongekend.

I learnt long ago to hate my enemies, but I’ve never loved one before.

 

Everybody’s a whore, Grace. We just sell different parts of ourselves.

 

Grace: I’ll warn you, I’ll break your heart.

Shelby: Already Broken.

 

Drank en de kroeg

Veel scènes spelen zich af in de kroeg onder het genot van een glas whiskey. En je kan het al raden: drank komt ten goede van de creativiteit, dus ook de uitspraken worden sterker.

Whiskey is good proofing water. It tells you who’s real and who isn’t.

 

In pubs sometimes people say things and sometimes it’s the whiskey talking. It’s hard to tell which is which.

 

Here’s to barmaids that can’t count. 

Geweld, oorlog en verraad

De grote baas Thomas Shelby is niet bang geweld te gebruiken en wegens zijn verleden heeft hij een sterke mening en visie.

Lies travel faster than the truth.

 

Today, it will be me dead or you. But whoever it is, he’ll wake up in hell tomorrow.

 

I don’t pay for suits. My suits are on the house or the house burns down.

 

Now, why would I shake the hand of a man, who woudn’t even fight for his own country?

 

It’s not a good idea to look at Thomas Shelby the wrong way. 

Meer dan Thomas Shelby quotes

Nog even geduld tot we in seizoen zes kunnen zien welke uitspraken we kunnen toevoegen aan bovenstaande lijst. Tot die tijd kunnen we altijd nog een bezoek brengen aan de Peaky Blinders bar in Nederland of de oorspronkelijke cel van de bendeleden. Of check voorgaande seizoenen nogmaals op Netflix.