Veel ruimte in je eigen, omgebouwde kerk

Jouw toekomstige huis bestaat uit maar liefst 445 vierkante meter. Dat is weer even wat anders dan die studentenkamer van vroeger. Meer dan genoeg ruimte dus, om feesten te geven, dinérs te organiseren; wat jij maar wil. Met het feit dat de kerk wellicht té groot is, hebben de vorige bewoners ook rekening gehouden. De eerste verdieping dient namelijk als een cursusruimte. Je vindt hier vergaderplekken en kantoorruimtes. Als eigenaar van deze kerk is het begrijpelijk dat je het liefste vanuit huis werkt. Zo hoef je nooit de deur meer uit.

.kerk

Klassiek met modern

De kerk is gebouwd in een expressionistische stijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door het feit dat een kunstenaar zijn persoonlijke gevoelens uit door zijn werk. Dit is terug te zien in bepaalde elementen van het gebouw. Er zijn veel klassieke kenmerken in stand gehouden: een stenen gewelf en veel parabool vormige constructies. Deze klassieke onderdelen worden gecombineerd met nieuwe toevoegingen. Een bar in de keuken en een moderne badkamer zorgen voor een prachtig contrast.

kerk kerk

Glas-in-lood en zelf in het rood

Eén van de mooiste aspecten van deze kerk zijn misschien wel de glas-in-lood ramen. Deze bevinden zich in zowel de slaapkamer als in de cursusruimte. Het huis zelf bevindt zich in Tilburg, net buiten het centrum. Voor dit mooie onderkomen moet je helaas wel diep in je eigen portemonnee tasten (of een collecte houden). Het staat namelijk te koop voor een luttele €940.000! Oordeel zelf of die prijs het waard is. Deze kerk is niet alleen in de categorie “vreemde gebouwen op Funda.” Zo staat er bijvoorbeeld ook een station te koop op Funda.

bed kerkcursusruimte vergadertafel