Station in Duitsland te koop op Funda

Ja, je leest het goed. Er staat op Funda gewoon een heel station te koop bij onze Oosterburen. In het plaatsje Ballenstedt in Duitsland kan jij nu de eigenaar worden van het gebouw, dat maar liefst 680 vierkante meter telt. Het station dateert van 1890 en kent vele mogelijkheden. Het opvallende is het prijskaartje: het kost je namelijk ‘slechts’ 90.000 euro.

funda station 1

Het station staat al enkele jaren leeg en er wordt helemaal niks mee gedaan, geen wonder dus dat het te koop staat. Binnen tweeëneenhalf uur sta jij in Berlijn, wat dus nog enigszins te overzien is. Het oude pand telt maar liefst 20(!) kamers, waardoor jij alles kan doen wat jij maar wilt.  Als je de foto’s ziet valt het natuurlijk wel op dat er enorm veel moet gebeuren, maar dat maakt het project juist zo uitdagend. Wat dit station nog beter maakt, is het feit dat de muren, vloeren en fundering in goede staat zijn. Ook de prachtige details zijn behouden, denk aan plafonds met ornamenten, glas-in-loodramen, het originile perron en oude trappen. Uniek!

Het addertje onder het gras

Natuurlijk zit er een addertje onder het gras, hoe kon het ook anders. Er dient namelijk een groot bedrag aan renovatiekosten te worden besteed door de nieuwe eigenaar van het historische pand. De eigenaar stelt het volgende:

 “Geïnteresseerden zijn er genoeg, de aanschafprijs is prima, maar de kosten die dan komen, schrikt een deel van de mensen af”, aldus Edgar van Schaik.

Bij deze kosten kan je aan een bedrag denken van een aantal honderdduizend tot over de miljoen euro. Een flinke tegenvaller.

Pakweg 4 jaar geleden kocht de huidige eigenaar met een mede-investeerder het pand, met de intentie om er vakantieappartementen in te zetten. De locatie is namelijk vrij gunstig voor toeristen, aangezien het vlakbij het prachtige Harz-gebergte ligt. Tevens mag je niet alles met de ruimte doen. Zo zal de gemeente geen casino of seksclub toestaan in het oude station. Check de overige beelden hieronder:

funda station 7 funda station 6 funda station 4 funda station 8 funda station 5