De oorlogsfilm The Pianist op Netflix is een echte aanrader

In The Pianist staat het leven van de pianist Władysław Szpilman centraal. Spzilman, die echt heeft bestaan, was een erg beroemde en succesvolle pianist in Polen. Hij is werkzaam bij de Poolse radio en heeft aanvankelijk een goed leven met zijn familie. Alles verandert echter wanneer Polen wordt binnengevallen door de Nazi’s. In The Pianist is te zien hoe Szpilmans leven steeds meer wordt beïnvloed door de invasie. Zo moet hij met zijn familie gedwongen verhuizen naar het getto in Warschau.

Wanneer er plannen zijn om Szpilman en zijn familie te vervoeren naar een concentratiekamp, besluit hij onder te duiken. Op de verschillende adressen waar hij zich vervolgens verborgen houdt maakt hij gruwelijke aspecten van de oorlog mee.

The Pianist

Regisseur van de film heeft zelf ook heftig oorlogsverleden

De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Adrien Brody. Die acteur kun je onder andere kennen van The Grand Budapest Hotel en zijn rol als Luca Changretta in Peaky BlindersDe film werd geregisseerd door Roman Polanski. De Pools-Franse regisseur is inmiddels 87. Als Joodse jongen maakte hij zelf ook de Tweede Wereldoorlog mee in het getto in Warschau. Terwijl zijn ouders werden meegenomen, bracht Polanski zelf tijd door in pleeggezinnen onder een nieuwe identiteit. De gebeurtenissen uit The Pianist komen voor de regisseur dus ongelofelijk dichtbij.

Veel Oscars en hoge IMDb-score voor The Pianist 

De reacties op de film zijn ongelofelijk goed geweest. De oorlogsfilm viel ruim in de prijzen en wist onder andere 3 Oscars binnen te slepen (waaronder de Oscars voor Beste Regisseur en Beste Acteur). Ook de IMDb-score van een 8.5 is een getuigenis dat The Pianist een film is die je een keer gezien moet hebben. Je vindt de film op Netflix. Daar zijn nog veel meer indrukwekkende oorlogsfilms te vinden. Denk aan The Outposten de film American Sniper met Bradley Cooper.