Het luxe horloge kreeg de aandacht die het verdient

Dit event werd gehouden om de lange samenwerking met Marvel Entertainment in het zonnetje te zetten. Het event, dat live werd uitgezonden over heel de wereld, werd gepresenteerd door komiek en acteur Kevin Hart, samen met Audemars Piguets CEO Frančois-Henry Bennahmias terwijl LeBron James, Serena Williams, Ian Poulter, Anthony Joshua, Lu Han, Jon Gray en Mark Ronson in het publiek zaten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Audemars Piguet (@audemarspiguet)


De liveshow werd vergezeld met een veiling ten bate van een educatieprogramma dat Audemars Piguet heeft samengesteld met non-profitorganisaties First Book en Ashoka. Zij zetten zich in ter ondersteuning van achtergestelde gebieden met lage inkomens. De veiling werd geïntroduceerd door Kyle Zimmer, oprichter en CEO van First Book en tegelijkertijd ook bestuurslid van Ashoka, en stond onder leiding van Michael Friedman van Audemars Piguet, die in het verleden met veilinghuizen zoals Christie’s, Sotheby’s en Antiquorum samenwerkte. Bieders van verschillende landen streden voor een kans om een van de vier verschillende veilingkavels te winnen. Eén daarvan was een unieke versie van de Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon, welke uiteindelijk is geveild voor een bedrag van maar liefst 5.2 miljoen dollar. De show bevatte ook optredens van R&B band Free Nationals en de voor een grammy genomineerde R&B singer/songwriter Givēon.

De Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon

Geworteld in vakmanschap en geavanceerde techniek viert de limited-edition Royal Oak Concept “Blac Panther” Flying Tourbillon de  lang gekoesterde waardes van traditie, innovatie en familie die vereeuwigd zijn in Marvels Black Panther-karakter. Het futuristische design van dit 42 mm horloge, aangedreven door Calibre 2965, roept herinneringen op aan het cutting edge pak van de superheld van Marvel. De wijzerplaat combineert het pulserende tourbillon met een hedendaags uitgesneden en handgeschilderde afbeelding van Marvels Black Panther dat bestaat uit wit goud.

Een unieke versie van het Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon horloge werd geveild tijdens het event ter ondersteuning van het educatieprogramma dat Audemars Piguet heeft opgezet samen met First Book en Ashoka.

Dit unieke exemplaar bevat een 18-karaats kast en bezel die volledig met hand gegraveerd is met een motief geïnspireerd op Marvels Black Panther. De wijzerplaat toont een zeer gedetailleerde afbeelding van Black Panther, wiens pak is omlijnd met strepen van paarse verf zodat er een scherper contrast ontstaat. De tekst “Unique piece” is te zien op het op de paarse binnenring die zichtbaar is op de saffieren achterkant van de kast.

AP Marvel horloge

Een uniek horloge ter ondersteuning van de volgende generatie ‘changemakers’

Voor de gelegenheid hebben ook Serena Williams, Ian Poulter en Anthony Joshua veilingkavels ten bate van het educatieprogramma ontworpen door First Book, Ashoka en Audemars Piguet.

Dit gezamenlijke programma heeft als doel het steunen van studenten van families met lage inkomens en historisch gezien buitengesloten gemeenschappen met tools om op lange termijn daadkrachtige verandering te bereiken in hun gemeenschappen en hem te helpen te realiseren dat ze de kracht hebben om dit te doen. De inaugurale donatie van de veiling stelt het programma in staat om een eerste groep van 17.000 First Book leerkrachten en tot wel 500.000 studenten te bereiken in de leeftijd van 10 tot 18 jaar van rond de Verenigde States, met als doel om dit internationaal uit te breiden in de jaren daarna.

Audemars Piguet

Via het programma zullen studenten belangrijke vaardigheden leren om problemen te identificeren, samen te werken met leeftijdsgenoten, leerkrachten en andere volwassenen om oplossingen te implementeren voor een billijke en stabiele wereld op een manier die hun ervaringen en perspectieven prioriteit geeft.

Ben jij helemaal fan van dit model van Audemars Piguet? Check dan ook de 3 nieuwe Royal Oak horloges met Flying Tourbillon.