Audemars Piguet is één van de exclusiefste horlogemerken

In elke branche zijn er een paar grote spelers die er met kop en schouders bovenuit steken; zo ook in de wereld van luxe horloges. Eén ding is zeker: Audemars Piguet kunnen we rekenen tot die grote spelers. En dat Zwitsers de beste horlogemakers zijn, bewijzen ze keer op keer.

AP horlogemerk

Het is de oudste fabrikant van luxe horloges die nog steeds in handen is van de families die het opgericht hebben (Jules-Louis Audemars en Edward Auguste Piguet). Sinds 1875 is AP gevestigd in Le Brassus, een dorp in het Zwitserse Valleé de Joux. Dat deze plek ook wel bekend staat als het kloppende hart van de horlogewereld, verbaast helemaal niemand.

Audemars Piguet heeft de meest uitgebreide collectie in gecompliceerde horloges. En dat ze uniek zijn, daar is geen twijfel over mogelijk. Met 40.000 horloges per jaar heeft AP één van de meest gelimiteerde producties. Verzeker jij jezelf van een AP horloge, dan verzeker jij jezelf van bijzonder zeldzaam accessoire.

De Royal Oak is het vlaggenschip van luxe horloges

Echte horlogeliefhebbers beginnen al te watertanden wanneer ze de naam ‘Royal Oak’ horen. Het is niet voor niets het ultieme droomhorloge van velen. Ook de grootste supersterren ter wereld zijn fan. Mannen als Karl Lagerfield, LeBron James en Tom Brady hebben hun pols verrijkt met dit staaltje vakmanschap.

Al sinds 1972 is de Royal Oak – ontworpen door de iconische ontwerper Gérald Genta – het absolute vlaggenschip van het merk; en niet zonder reden.  Het was ’s werelds eerste luxe sporthorloge gemaakt van roestvrij staal en hiermee legde het merk de lat in de horlogewereld hoger dan ooit. Kortom: de Royal Oak heeft ervoor gezorgd dat het merk in de jaren ’70 groeide tot één van de succesvolste horlogemerken op deze aardbol.

 

Het allereerste wat natuurlijk opvalt aan dit populaire horloge, is de vorm. Dit is hoe dan ook hét DNA van de luxe horloges. Denk je aan de Royal Oak, dan denk je aan de stijlvolle achthoekige bezel. Expressief, maar toch verfijnd.

Audemars Piguet heeft in het jaar 1986 ’s werelds eerste selfwinding tourbillon polshorloge gelanceerd. En het moment waar we van dromen is aangebroken: nu komt het luxe horlogemerk met zijn allereerste Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon, een horloge dat alles en iedereen omver blaast.

Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon

De Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon komt in drie varianten: titanium, roestvrij staal en 18-karaats roségoud. Stuk voor stuk ultieme pronkstukken. Met de nieuwe horloges in de Royal Oak-lijn wordt de lat wederom hoger gelegd. De vliegende tourbillon en het zelfopwindende mechanisme geven de 41 mm horloges een moderne upgrade. Het verleden komt zo perfect samen met het heden.

De volledige titanium horloge (REF. #26530TI.OO.1220TI.01) is voorzien van een vernieuwend wijzerplaatontwerp van gezandstraald leigrijs. Hiermee onderscheidt dit horloge zich van de andere twee Royal Oaks en wordt de perfecte balans tussen sportief en chique gevonden. De vliegende tourbillon wordt door de witgouden uurmarkeringen en wijzers in de spotlights gezet.

Titanium Audemars Piguet luxe horloge

Met de roestvrije variant (REF. #26530ST.OO.1220ST.01) blijft het merk dicht bij zijn kern. De verfijnde Tapisserie wijzerplaat – zoals we die van Audemars Piguet kennen – steelt de show bij dit horloge. Het moderne zonnestraalmotief met blauwtinten geeft het horloge diepte én dient als sportieve achtergrond voor de witgouden markeringen en wijzers.

Roestvrij staal horloge AP

Ook bij de roségouden Royal Oak (REF. #26530OR.OO.1220OR.01) vinden we de Tapisserie wijzerplaat terug. De roségouden kast speelt perfect samen met de roségouden markeringen en wijzers, met een gerookt grijze achtergrond. Bij dit horloge zorgt de roségouden tourbillonkooi ervoor dat dit onderdeel de aandacht krijgt dat het verdient.

Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Audemars Piguet

Alle drie de horloges zijn versierd met een 24-karaats gouden Audemars Piguet-signatuur, wat een primeur is voor de Royal Oak. En dat deze horloges complex zijn, zie je direct wanneer je naar de open achterkant kijkt. De luxe horloges worden aangedreven door Calibre 2950, waarbij een vliegende tourbillon gecombineerd wordt met een centrale motor. De tourbillonkooi biedt een geweldig zicht op de regulerende componenten van dit staaltje vakmanschap. Een kijkje in een extreem hoogwaardige keuken.

AP horloge met open achterkant

Al met al zijn de nieuwe Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon horloges stuk voor stuk van binnen én van buiten van de allerhoogste klasse. Onuitwisbaar, stijlvol en high-class. De vanaf prijs van de nieuwe horloges is €148.756,19 inclusief 21% BTW. Check de website van AP voor meer info.