The Outpost op Netflix

De oorlogsfilm The Outpost gaat over een kleine groep soldaten uit Amerika, die de nederzetting Keating bezitten. Keating bevindt zich in een vallei in Afghanistan. De buitenpost wordt omringd door hoge heuvels en is daarom geen makkelijke nederzetting om te verdedigen. Aanvankelijk is de missie van de soldaten echter vooral het contact aangaan met de Afghanen.

Van een gewelddadige confrontatie lijkt geen sprake, maar dan worden de soldaten plotseling aangevallen door een gigantische overmacht. De 53 soldaten zien hoe de buitenpost slachtoffer wordt van een grote aanval en zullen er alles aan moeten doen om te overleven.

Orlando Bloom en Scott Eastwood spelen soldaten

Het feit dat The Outpost is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maakt dat de spanning en de grote dreiging nog harder aankomen. De gebeurtenissen uit de film hebben zich in 2009 namelijk echt afgespeeld. Ook het acteerwerk van sterren als Orlando Bloom en Scott Eastwood (zoon van de legendarische Clint Eastwood) zorgt voor een spannende film. Caleb Landry Jones, onder andere bekend van Get Out, speelt ook één van de soldaten.

The Outpost

Ervaren regisseur maakt The Outpost realistisch en mega spannend

The Outpost heeft op IMDb een 6.8 als gemiddelde notering. De regisseur van de film is Rod Lurie. Hij heeft geen gigantische producties op zijn naam staan, maar heeft als regisseur en schrijver wel meegewerkt aan veel films waarin oorlogsconflicten centraal staan. Wat dat betreft is Lurie de perfecte keuze geweest om van The Outpost een realistische en spannende film te maken.

 

Meer goede oorlogsfilms op Netflix

Op Netflix zijn meer dan genoeg oorlogsfilms te vinden. Zo schreven we je eerder al over de film U-571, die zelfs een Oscar wist binnen te slepen. The Endless Touch vertelt een spannend en heftig verhaal over de Spaanse burgeroorlog en is ook op Netflix te checken. Wat dat betreft voldoet Netflix precies aan onze behoeften om zo nu en dan een oorlogsfilm te kijken waarin keiharde actie en een heftige strijd centraal staat.