Oorlogsfilm ‘U-571’ staat nu op Netflix

De oorlogsfilm begint spannend, wanneer je midden in de Tweede Wereldoorlog terechtkomt. Het verhaal dat wordt verteld is deels waargebeurd. Een onderzeeër hielp in die periode namelijk bij het verkrijgen van de beruchte enigma, waarmee nazi-codes konden worden ontcijferd. Daarmee konden ze de moeilijk te ontcijferen codetaal die Hitler gebruikt om met zijn troepen te communiceren leren.

Het was een behoorlijke klus en helaas kostte het ontzettend veel onnodige mensenlevens. Maar ja, Hitler wilde ook écht niet dat de geallieerden in het bezit kwamen van deze communicatiewijze.

u-571-oorlogsfilms

De oorlogsfilm speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog

De film is vernoemd naar de naam van de onderzeeër, met aan boord de Enigma, de machine die de Duitse berichten codeert. Vanwege technische problemen dobberde deze onderzeeër al jaren op de Noord-Atlantische Oceaan zonder dat hij écht in gebruik was. En in deze film spelen de allergrootste namen: wat dacht je van Matthew McConaughey, Harvey Keitel en Jon Bon Jovi? Allemaal hebben zij een rol gespeeld in deze film, die in 2000 al werd gepresenteerd op het witte doek.

Overigens is deze film niet onopgemerkt gebleven. Veel kenners hadden namelijk veel kritiek op de film, omdat heel veel dingen in de film niet zouden kloppen. Maar tóch kreeg deze film ook een prijs. In 2001 won deze film namelijk de Oscar voor ‘beste geluidsmontage.’ Dit is ook nog door Netflix geoptimaliseerd, dus de kans dat je letterlijk omver wordt geblazen bij deze film is heel erg groot.

 

Ondanks dat deze film al heel oud is, staat hij sinds kort tóch op Netflix. Natuurlijk niet gek, want de film is en blijft ontzettend sterk. Je hebt nu dus de kans om de film te gaan kijken op Netflix. Wij raden hem absoluut aan, want het is een ijzersterke film.

Ben je helemaal gek op dit genre? Check dan de beste oorlogsfilms op Netflix, volgens IMDb.