Clint Eastwood te zien in The Mule

Veel grote acteurs gaan na hun pensioensleeftijd nog een paar jaar door met werken. Zo is Robert De Niro 77 jaar en Al Pacino zelfs al 80 jaar oud. Toch zijn ze nog regelmatig in films te zien.

Ze worden echter behoorlijk overtroffen door filmlegende Clint Eastwood. De acteur is inmiddels 90 jaar oud, maar speelde in 2018 nog in The Mule op 88-jarige leeftijd. Die film staat sinds kort op Netflix en gaat over een bejaarde Veteraan die drugssmokkelaar besluit te worden.

Waargebeurd verhaal vormt inspiratie voor The Mule

Het verhaal van The Mule is gebaseerd op een artikel uit de New York Times. Dat artikel én de film gaan over een bejaarde man die aan het einde van zijn leven besluit om het roer om te gooien. Hij wordt drugssmokkelaar voor een kartel.

Clint Eastwood speelt Earl Stone, een oorlogsveteraan. Earl heeft geen goede relatie met zijn ex-vrouw en dochter, maar wel met zijn kleindochter. Op haar huwelijk ontmoet hij één van haar vrienden. Earl gaat in op diens aanbod om als mol te gaan fungeren. Hij begint steeds grotere hoeveelheden drugs te vervoeren voor een Mexicaans drugskartel.

The Mule

Indrukwekkende prestatie van Clint Eastwood in de hoofdrol

Het duurt natuurlijk niet lang voordat de autoriteiten lucht krijgen van de zaak en voordat de onderlinge verhoudingen van het kartel voor moeilijkheden zorgen. Clint Eastwood zet in The Mule het personage van Earl perfect neer en bewijst op oude leeftijd nog steeds mee te doen in Hollywood. Bovendien speelt hij niet alleen de hoofdrol, maar nam hij ook de regie in handen. Dat doet niet elke man van die leeftijd na.

Andere rollen zijn er onder andere voor Bradley Cooper, Laurence Fishburne en Andy Garcia. The Mule is nu te zien op Netflix. De film is overigens niet de enige absolute topper die sinds kort te zien is op Netflix. We schreven je recent namelijk ook al over Midnight Skymet George Clooney in de hoofdrol.