De film Midnight Sky komt binnenkort op Netflix

Waar Netflix doorgaans elke week met veel nieuwe films en series komt, is het deze week even iets rustiger rondom het streaming platform. In januari komen er immers meer dan genoeg toffe films en series uit. Ben jij toch deze week nog op zoek naar een nieuwe, steengoede film? Dan is het fijn om te weten dat Midnight Sky binnenkort eindelijk te zien is.

De hoofdrol zal door George Clooney vertolkt worden. Dat niet alleen, hij nam ook de regie van de film op zijn rekening.

George Clooney wederom in ruimtefilm met Midnight Sky

Midnight Sky is een sciencefiction film die zich in de nabije toekomst afspeelt. Clooney werkte eerder ook al mee aan Gravity, die zich eveneens in de ruimte afspeelt. Voor Midnight Sky zal Clooney zelf niet het ruimteschip instappen. Hij speelt een onderzoeker in een geïsoleerd en verlaten onderzoekscentrum.

george clooney netflix film The Midnight Sky

Dat centrum bevindt zich op de Noordpool. Samen met het meisje Iris probeert Clooney’s personage Augustine te overleven. De aarde verandert door grote natuurrampen immers steeds meer in een post-apocalyptische plek. Een ruimteschip dat terugkeert van een missie naar Jupiter, weet hier echter niets van.

Zwangerschap en ziekenhuisopname voor filmrollen

Het ruimteschip, met de naam Aether, wil het liefste landen op de aarde. Er zit immers een behoorlijke urgentie aan verbonden, want één van de bemanningsleden is zwanger. Augustine en Iris moeten het schip echter overhalen om vooral niet te landen. Dat alles speelt zich af in het koude Noorden. Grappig detail: Felicity Jones is de actrice die de zwangere astronaute speelt. Zij werd echt zwanger tijdens de opnames. Een heftiger kijkje achter de schermen was de ziekenhuisopname van George Clooney. Hij verloor voor zijn rol namelijk zoveel gewicht dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

 

In Midnight Sky staat veel op het spel. Is er namelijk nog leven mogelijk op een andere planeet? Hoe vergaat het de laatste overlevenden van onze aarde? En weet Aether veilig wel – of niet – te landen? Vanaf 23 december staat de sciencefiction film nieuw op Netflix.