George Clooney moest veel afvallen

George Clooney is wel erg toegewijd aan zijn nieuwe filmrol in The Midnight Sky. Misschien een beetje té toegewijd als het gaat om afvallen, want de acteur bekende dat hij vier dagen voor de opnames van de film in het ziekenhuis werd opgenomen. Daar werd hij gediagnostiseerd met pancreatitis.

Hierbij is er sprake van een alvleesklierontsteking. In sommige gevallen is zo’n ontsteking dodelijk, maar in het geval van de acteur mocht hij na een paar dagen het ziekenhuis verlaten.

Heftige ziekenhuisopname voor The Midnight Sky acteur

Voor zijn rol in The Midnight Sky viel George Clooney zo’n 11,5 kilo af. Dat is verre van het grootste gewicht dat een acteur ooit is aangekomen of afgevallen voor een filmrol. Waarschijnlijk heeft het feit dat hij té snel wilde afvallen ervoor gezorgd dat er bij Clooney pancreatitis ontstond en hij hiervoor moest opgenomen. Zijn toewijding aan The Midnight Sky is wel begrijpelijk te noemen. De acteur is namelijk niet alleen verbonden aan de film als acteur: hij neemt de regie van de film ook voor zijn rekening.

George Clooney

Als regisseur en acteur is George Clooney onmisbaar voor The Midnight Sky

Zijn pancreatitis kon dus voor veel problemen opleveren: als acteur en regisseur was George Clooney namelijk onmisbaar op de set. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en kunnen we een fantastische film verwachten.

De trailer van The Midnight Sky ziet er in elk geval ongelofelijk spannend en meeslepend uit. Clooney speelt de wetenschapper Augustine Lofthouse. In de nabije toekomst wordt de aarde getroffen door grote, mysterieuze natuurrampen. Het zorgt voor weinig overlevenden, maar Augustine en het jonge meisje Iris zijn wel overlevenden, die verblijven op een onderzoekscentrum in het Noordpoolgebied. De overlevingsstrijd is hard, maar belooft nog een stuk moeilijker te worden. Er komt namelijk een ruimteschip van Jupiter naar de aarde toe.

Releasedatum in bioscoop en op Netflix

Dat ruimteschip weet niet wat er zich op de aarde allemaal afspeelt en wil landen. Er is namelijk een zwangere vrouw aan boord. Het is aan Augustine om het ruimteschip tegen te houden om de landing door te zetten. Die poging én het vele lichaamsverlies van George Clooney, zijn binnenkort te zien. The Midnight Sky is namelijk één van de toffe films die in december in de bioscoop te zien zijn. Vanaf 23 december is The Midnight Sky ook op Netflix te zien.