Netflix is razend populair

Nederland is helemaal fan van Netflix. Uit onderzoek en cijfers van Netflix zelf hebben ruim 3,6 miljoen Nederlanders een account op de dienst. Niet gek dus dat heel veel mensen dezelfde series en/of films kijken. Natuurlijk schieten er een aantal titels en genres boven de rest uit. Want er hebben heel veel mensen het over één bepaalde serie en iedereen weet wat er in een bepaalde scene van een serie of film is gebeurd. Maar welke series, films en genres zijn dat?

Wij hebben de resultaten van een onderzoek en hebben die voor je op een rijtje gezet. Zo weet je welke serie het meest populair was en of je die nog even snel moet gaan kijken.

De Nederlandse serie Undercover steelt de show

Natuurlijk heeft Nederland enorm uitgekeken naar een aantal series die in 2020 uitkwamen. Maar Undercover stak er toch met kop en schouders bovenuit. Dit was dé populairste serie van Nederland in 2020 in het genre Drama. Hij stond zelfs het langst in de top 10 van populairste films en series. Daarnaast waren White Lines: seizoen 1 en Enola Holmes erg populair in de categorie Drama. Overigens was Drama ook het populairste genre in films en series.

undercover netflix

Kids en Comedy & Stand Up waren daarnaast de populairste. Desalniettemin was de categorie Romantiek ook erg populair. Vooral The Kissing Booth 2 en To All The Boys: P.S. I Love You scoorden goed onder Nederlandse Netflix-kijkers. En nu het bijna kerst is, begon iedereen spontaan The Princess Switch: Switched Again, Operation Christmas Drop en Christmas Made To Order te kijken. Niet gek dat romantische kerstfilms dus ook erg populair waren.

Meer documentaires op Netflix

Omdat veel Nederlanders alle films en series al hebben gezien, zijn we massaal overgegaan naar documentaires. Er werden dit jaar t.o.v. voorgaande jaren maar liefst 60% meer gekeken naar docu’s die op Netflix staan. Niet gek trouwens, want het aanbod aan documentaires is ook erg groot geworden.