De Slag om de Schelde

De Slag om de Schelde wordt dé nieuwe vette oorlogsfilm van Nederlandse bodem. Centraal in de film staat een grote veldslag bij de Scheldemonding in 1944. Het leven van drie verschillende tieners wordt rondom deze veldslag met elkaar verbonden: een Nederlands verzetsmeisje, een Nazi-jongen en een Engelse piloot.

De film toont zo veel verschillende kanten van de oorlog en lijkt vooral op het gebied van actie veel in huis te hebben. Ben je op zoek naar Nederlandse film die in de bioscoop verschijnt? Dan mag je deze niet aan je voorbij laten gaan.

 

Midnight Sky

Vind jij George Clooney een vette acteur en hou jij van postapocalyptische films of films die zich afspelen in de ruimte? Ga dan naar Midnight Sky. De film wordt ook verwacht op Netflix, dus is in totaal slechts 10 dagen in de bioscoop te zien. Het is hiermee meteen de meest exclusieve film van alle bioscoopfilms die in december verschijnen.

Terwijl de wereld steeds meer vergaat overleven een man en een jong meisje bij een verlaten onderzoekspost op de Noordpool. Als een ruimteschip (dat niet heeft doorgekregen dat de aarde aan het vergaan is) probeert te landen, moet het personage van George Clooney er alles aan doen om ze tegen te houden.

 

The Comeback Trail

Morgan Freeman, Robert De Niro en Tommy Lee Jones spelen alle drie een rol in The Comeback TrailDe film stond eerst op de planning voor een release in november, maar hier is toch december van gemaakt. Hoofdpersoon in de film is een filmproducent in Los Angeles, ’72. Als filmproducent is hij niet erg succesvol en hij heeft vele schulden opgebouwd bij de maffia.

Wanneer zij willen dat hij zijn schulden aflost, krijgt hij een goed idee: huur een oude acteur in voor je hoofdrol, zorg dat deze sterft, en ga er met het verzekeringsgeld vandoor. Maar dat plan wordt steeds gedwarsboomd, wat zorgt voor grappige momenten. Onder de bioscoopfilms in december is dit de film met de grootste namen, die bewijzen dat ze ook op hoge leeftijd nog legendarisch zijn op het witte doek.