George Clooney komt met The Midnight Sky naar Netflix

Voor The Midnight Sky is George Clooney niet alleen in de producentenrol gekropen, maar neemt hij ook de hoofdrol voor zijn eigen rekening. We zien de acteur de laatste tijd vooral in koffie reclames, dus een nieuwe filmrol voor de topacteur is altijd fijn nieuws.

Clooney zal de rol van Augustine Lofthouse op zich nemen, een wetenschapper met een belangrijke taak op zijn schouders.

Astronauten kunnen niet meer landen op onveilige aarde

In de film is de aarde getroffen door grote natuurrampen. Er zijn weinig overlevenden, maar Augustine en het jonge meisje Iris zijn tot nog toe in leven gebleven. Zij verblijven op een afgelegen onderzoekscentrum in het Noordpoolgebied. Een verlaten en uitgestrekt gebied waar ze worden geconfronteerd met een groot ruimteschip dat terugkeert van Jupiter. Het ruimteschip, de Aether genaamd, heeft al lange tijd niets meegekregen van wat er zich op aarde afspeelt. Door dit gesprek aan radiocontact weten ze dus ook niets van wat er zich op aarde afspeelt en zijn ze van plan om te landen.

The Midnight Sky

Sterke cast voor The Midnight Sky

Het is aan Augustine om de astronauten aan boord te waarschuwen en over te halen vooral niet te landen. Maar wat is het alternatief? En wat moet er gebeuren met één van de astronauten, Sully genaamd, die zwanger is? Die vragen maken van The Midnight Sky een ongelofelijk spannende film waarin veel op het spel staat. Naast George Clooney spelen onder andere Kyle Chandler (Zero Dark Thirty, The Wolf of Wall Street) en Felicity Jones (The Theory of Everything) rollen in de film.

 

Meer George Clooney films

The Midnight Sky is niet de eerste film van George Clooney waarin de ruimte een belangrijke rol speelt. Ook in Gravity staat de ruimte centraal: daar speelt Clooney zelf een astronaut. Het is zonder twijfel één van de 10 films met George Clooney die je gezien moet hebben. Ook zijn lijst met geregisseerde films is indrukwekkend te noemen. Kan jij niet wachten om The Midnight Sky te zien? Vanaf 23 december staat deze op Netflix.