En nee, we gaan niet spoilen. Binch watch jij al je serie’s op Netflix, lees dan veilig verder. Eerder lieten we je al weten dat The Peaky’s terugkregen naar de plek waar het allemaal begon, namelijk de straten van Birmingham. Thomas Shelby, gespeeld door Cillian Murphy, heeft zowel een legaal als illegaal imperium opgebouwd met onder andere de Shelby Limited Company Ltd. Echter, heeft hij ook vijanden gemaakt. Vijanden die van ver komen en niet zullen stoppen totdat zij wraak hebben gekomen. Vijanden als Luca Changretta

peaky blinders seizoen 4 man man

The Peaky Look

En we weten dat Thomas Shelby bekend staat om zijn stijlvolle pakken, overcoats en caps. Hij weet op sublieme wijze de typerende Britse stijl te dragen. Deze sluit overigens zeer goed aan op zijn imago en wijze waarop hij handelt. Voor ons was dit reden genoeg om menig artikel te wijden aan de Peaky Blinder lookde stijlvolle overcoats, de looks van Thomas & Arthur en is er zelfs een Peaky Blinders kledinglijn gelanceerd en vernoemd naar de stamkroeg van de Peaky’s.

I don’t pay for suits.  My suits are on the house, or the house burns down – Thomas Shelby

Luca Changretta

Echter, heeft een nieuwe stijlkoning zijn intrede gemaakt in de serie en moet Thomas plaatsmaken op de troon. We hebben het hier over de Italiaanse Luca Changretta. En zijn persoonlijkheid is al net zo excentriek als zijn naam. Met een typerende Italiaanse accent, bijbehorende bewegingen weet hij mannen te imponeren en vrouwen te verleiden. Luca is een keiharde gangster en één ding moeten we hem toegeven: de beste man heeft stijl.

He’s my uncle, so every stitch is stitched with blood – Luca Changretta

Luca Changretta man man

British v.s. Italian Style

Zowel Thomas als Luca houden van mooie items en maatwerk. Tommy betaalt naar eigen zeggen nooit voor z’n pakken en Luca’s oom is tailor die de Italiaanse gangster voorziet van het mooiste maatwerk. De Italianen staan bekend om slank gesneden pakken, puntige revers en zachte kwaliteiten. Bij Brits maatwerk zijn de tweed kwaliteiten typerend. Thomas Shelby heeft serieuze concurrentie aan Luca Changretta. Aan wiens kant sta jij?