Elite FBI-Team wordt uitgezonden op gevaarlijke missie in The Kingdom 

In The Kingdom wordt in Saoedi-Arabië wordt een aanslag gepleegd tijdens een softbalwedstrijd. Aangezien de wedstrijd werd gehouden rondom een Amerikaans olie wooncomplex, vallen er zowel Amerikaanse als Saoedi-Arabische slachtoffers.

De grote schaal van de aanslag en de heftigheid ervan zijn redenen voor de FBI om een team van ‘special agents’ naar de crime scene te sturen. Zij zullen op zoek moeten gaan naar de eindverantwoordelijke achter de aanslag.

The Kingdom

Op zoek naar de dader in onveilig gebied

Hoofdpersoon Ronald Fleury, gespeeld door Jamie Foxx, is de leider van het team dat naar Saoedi-Arabië afreist. Andere leden van zijn team bestaan onder andere uit forensisch inspecteur Janet Mayes (Jennifer Garner) en bomspecialist Grant Sykes (Chris Cooper). Samen zullen zij zich in de missie vastbijten, maar al gauw blijkt dat ze niet zo veilig zijn als ze misschien dachten. Zo wordt in de trailer van de spannende actiefilm tegen het FBI-team gemeld: ”This is not America.” Ze moeten dus op hun hoede zijn. Tegelijkertijd tikt de klok weg en neemt de kans dat de dader een nieuwe aanslag gaat bereiden alleen maar toe. The Kingdom is wat dat betreft een actiefilm die je van begin tot einde in z’n greep houdt.

Meer goede actiefilms op Netflix

The Kingdom komt alweer uit 2007, maar kan zich prima meten met de huidige actiefilms. De film is te zien op Netflix, waar het bovendien barst van de actie- en oorlogsfilms. Zo schreven we je bijvoorbeeld eerder al over de huurmoordenaar-film ShooterBen je op zoek naar een actiefilm met een komische ondertoon? Dan is The Man From U.N.C.L.E een goeie keuze.

The Kingdom

Bekende regisseur en goede IMDb-score voor The Kingdom 

De film werd geregisseerd door regisseur Peter Berg. Berg heeft de nodige actiefilms op zijn CV staan. De recentste en één van de bekendste hiervan is Spenser Confidental, die op gemixte reacties kon rekenen. The Kingdom zelf heeft met een 7 op IMDb een prima score als gemiddelde. Check hieronder de trailer: