The Bridge on the River Kwai op Netflix

Ben jij op zoek naar een historische en veelbewogen oorlogsfilm op Netflix? Dan is The Bridge on the River Kwai een goede keuze. Deze film komt uit 1957. Twaalf jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog dus en de film gaat dan ook over deze oorlog.

In de film is een groep Britse soldaten gevangen genomen door Japanse soldaten en opgesloten in een Japans kamp. De soldaten krijgt de opdracht om een brug (de brug uit de filmtitel) te bouwen. De bevelhebber van de Engelsen vindt dat de officieren daar niet aan mee hoeven te werken en krijgt het aan de stok met de Japanse kampleider. Ondertussen moet de brug er wel degelijk komen. Het gevolg is een diepere boodschap en tegenstrijdigheid.

The Bridge on the River Kwai

Veel indrukwekkende Oscars voor de oorlogsfilm

De historische oorlogsfilm is meer dan 70 jaar oud en de acteurs die de hoofdrol speelden in de film zijn dan ook allemaal overleden. De film is geregisseerd door David Lean. Naast deze oorlogsfilm, maakte hij nog veel andere grote films over Rusland en India.

Met The Bridge on the River Kwai won hij 7 Oscars tijdens de Oscaruitreiking van 1957. Deze 7 Oscars zijn de Beste Film, Beste Acteur, Beste Regisseur, Beste Muziek, Beste Scenario, Beste Cinematografie en Beste Montage. Een zeer indrukwekkende prestatie dus, al won de film niet de ‘Big 5 Oscars’. Daarvoor had de film ook nog de Oscar voor Beste Actrice moeten winnen.

 

De oorlogsfilm krijgt een indrukwekkende 8.1 op IMDb als score. Je vindt deze goede oorlogsfilm dus op Netflix en daar zijn nog vele andere oorlogsfilms te vinden. Denk aan Green Zone met Matt Damon, over een spannende Amerikaanse missie. Ook U-571 won een Oscar en is nog even te kijken op Netflix.