Wie spreekt de waarheid in Green Zone? 

In Green Zone volgen we hoofdpersoon Roy Miller. Roy is de leider van een groep Amerikaanse soldaten die naar na de Amerikaanse invasie van Irak in 2003 een belangrijke missie krijgt. Hij moet de massavernietigingswapens gaan opsporen waarvan men zegt dat ze zich in Irak bevinden. Die informatie is afkomstig van een informant.

De situatie verandert echter door Martin Brown, een veteraan van de CIA. Martin vertelt Roy dat er helemaal geen wapens zijn en dat het hier op een dekmantel gaat. Ook een journalist van de Wall Street Journal lijkt te geloven dat de situatie anders in elkaar steekt. Roy raakt steeds meer verward over wie hij wel of niet kan vertrouwen. Wie spreekt de waarheid? Wie is degene die de informatie verspreidt? In Green Zone moet hij die vragen oplossen, maar dat blijkt minder gemakkelijk dan gedacht.

green zone oorlogsfilm netflix tip

Gerenommeerde regisseur werkt met Matt Damon in de hoofdrol

De film is geregisseerd door Paul Greengrass. Hij werkte eerder mee aan Captain Philips en recent aan News of the World. Tom Hanks is dus een bekende van hem. Daarnaast is de producent verantwoordelijk voor de films in de Bourne-franchise. Wat dat betreft is de hoofdpersoon in Green Zone niet verwonderlijk. De rol van Roy Miller wordt namelijk gespeeld door Matt Damon. Eerder speelde hij al de rol van Jason Bourne in de Bourne-films. De regisseur en acteur worden onder ander vergezeld door Amy Philips en door Jason Isaacs.

 

Hou jij van oorlogsfilms, dan is Green Zone op Netflix dé film voor jou. Recensenten noemen de film ”one hell of a thriller” en merken op dat er veel gelijkenissen zijn in de manier van filmen met de Bourne-films. Ook wordt de film slim, eerlijk en zelfs ”één van de beste oorlogsfilms ooit” genoemd. Op IMDb krijgt de film een score van een 6.8.