Boutique Hotel Carlton Ambassador

Bij een weekendje Den Haag mag een overnachting in het Boutique Hotel Carlton Ambassador niet ontbreken. Dit vier sterren hotel is slechts 500 meter van het centrum en 4 km van het strand verwijderd. Je hebt dus het beste van twee werelden binnen handbereik.

Alle kamers zijn volledig in Delfsblauwe of Engelse stijl en zijn voorzien van een comfortabele boxspring, televisie en een badkamer voorzien van een bad en douche. Als je écht wilt uitpakken ga je voor een van de negen Ambassador Residences. Deze luxueuze en elegante kamers zijn voorzien van veel design en originele elementen waar invloeden van de Dutch Boutique stijl in terugkomen. Elk van deze kamers heeft een eigen karakter door bijvoorbeeld een originele schouw met Delfts blauwe tegels, monumentale ornamenten of een weids dakraam boven het bed. In iedere kamer is een unieke badkamer met prachtige elementen.

The Ambassador Den haag hotel

Sophia
Als je in bent voor een lui dag en niet verder wilt komen dan het hotel, want laten we eerlijk zijn: het is ook gewoon een supermooi hotel, dan kan je terecht bij het hotelrestaurant Sophia. De liefde van de chef-kok is terug te zien op het bord. Zijn kookstijl is internationaal en zo vormgegeven dat het lijkt alsof je een schilderijtje voor je hebt. Op het menu staan verder: gerechten van de Big Green Egg barbecue, klassiekers zoals de Aberdeen Angus beefburger, maar ook appetizers en het uitgebreide driegangen menu “Puur”. In de keuken van Sophia draait alles om vers en seizoensgebonden gerechten.

SOphie 3 Sophia

Zheng

Wil je toch lekker buiten de deur eten? Dan kan je terecht bij Restaurant Zheng. Hoewel de officiële opening pas in juli is, had hoofdredacteur Joris van Velzen het privilege om vast een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken met verschillende Chinese kooktechnieken. Bij Restaurant Zheng hoef je niet bang te zijn voor standaard gerechten; veel van de gebruikte ingrediënten die in dit restaurant worden gebruikt, zijn namelijk niet eens in Nederland te verkrijgen.

Zheng 2

Cultuur happen
Bij Zheng wordt een ceremonieel menu geserveerd dat bestaat uit 12 chapters. Bij elk hoofdstuk draait het om een andere Chinese kooktechniek, cultuur en gezondheid. De cultuur komt tot uitdrukking door een kunstobject dat op tafel wordt geplaatst als ‘conversation piece’ en door gebruik te maken van verschillende serviezen uit de verschillende regio’s, die speciaal voor Zheng zijn gemaakt.

QR-code
Bij een bezoekje aan Zheng draait het niet alleen om de gerechten, ook geschiedenis staat centraal. Daarom komt elk gerecht met een QR-code, die je kan scannen via jouw smartphone, waarmee je meer informatie krijgt over het gerecht, de gebruikte kooktechniek, culturele achtergronden en het kunstobject.

Verschillende chapters
Zoals genoemd bestaat het menu bij Zheng uit 12 verschillende chapters. Als gast kan je kiezen uit verschillende arrangementen en kan je zelf jouw chapters samenstellen. Er is keuze uit een menu die bestaat uit 6 chapters, 8 chapters en 10 chapters, bij elk chapter worden 3 of 4 gerechten geserveerd en als dat nog niet voldoende voor je is, kan je er ook een speciaal drankenarrangement bij bestellen om de hele beleving compleet te maken.

Zheng

Een voorbeeld van een gerecht dat werd geserveerd is geoduck (zwanenhalsmossel) met mierikswortelsaus. Als kooktechniek werd de geoduck gemarineerd in rijstwijn. Dit gerecht heeft onder andere een positief effect op immuunsysteem, het verlaagt de bloeddruk en bevordert de groei. Het kunstobject dat hierbij op tafel werd geplaatst was servies gebaseerd op de fleskalebas wat symbool staat voor geluk en vruchtbaarheid.

Shoppen in Den Haag

House of Hats
We dragen allang niet meer enkel een beanie om ons hoofd warm te houden tijdens een gure winter of een hoed naar een bruiloft of begrafenis: ook een normale dinsdag middag is de perfecte gelegenheid om een hoofddeksel te dragen. Een hoed, pet of beanie kun je er niet genoeg hebben en precies daarom moet je bij een weekendje Den Haag zeker een bezoekje brengen aan House of Hats. Onder het om ‘een hoed en pet voor iedereen’ kunnen wij je garanderen dat je met een nieuwe aanwinst naar buiten loopt. Wil jij graag een hoed, maar weet je niet hoe je hem draagt? Wij helpen je een handje met een guide voor het dragen van een hoed.

 

House of hats

Concrete
Bij jouw nieuwe hoed, hoort natuurlijk wel een nieuw shirt, chunky sneakers of een nieuwe zomertas. Hoe dan ook: je vindt bij Concrete wat je nodig hebt. Het aanbod aan verschillende brands is overweldigend, of je nu houdt van Komono, Kappa of The North Face. Daarnaast is het een waar sneakerparadijs.

Concrete

Fearless
Of je nu het impulsieve idee hebt gekregen om een tattoo te zetten of het in je hoofd hebt gehaald om een vintage gitaar te kopen: het kan beide bij Fearless. Of je nu opzoek bent naar een Telecaster, Fender Jaguar uit 1962 of een Steelmaster: het kan bij Fearless.

Fearless

Het dak

Van shoppen wordt je hongerig en een goede lunch eet je op Het Dak; Den Haags eerste rooftop bar. Vanaf de 3e verdieping van restaurant Bleyenberg heb je een geweldig uitzicht over de Grote Markt, de skyline en de rest van de Haagse binnenstad.  Het Dak is dé plek om menig zon te zien ondergaan. Met een cocktail in je ene – en een hapje in je andere hand. Of je nu gaat voor Gamba’s van de plancha, romige avocado en geroosterde paprika of een typisch Italiaanse plaatpizza; je bent hier aan het juiste adres om ongelimiteerd te genieten.

het dak 2

PIP

Als je zin hebt om op stap te gaan, hoef je in ook in Den Haag niet stil te blijven zitten. Of je nou zin hebt in een Rooftop Festival, een feestje in het park of gewoon een dansvloer om op te dansen: PIP Den Haag biedt overal een oplossing voor.

Pip Den haagHeb je Den Haag en Haarlem al ontdekt en ben je op zoek naar iets anders in Nederland? Dit zijn de tofste activiteiten tijdens een weekendje weg in Friesland.