Hotel: Boutiquehotel Staats

We mogen stellen dat Staats het tofste hotel is in Haarlem. Een strak ontworpen hotel, zeer vriendelijk personeel en een heerlijk ontbijtje.

Het is een feestje om hier te mogen slapen. Iedere kamer heeft een ander thema en een ander gevoel waardoor een bijzondere sfeer gecreëerd wordt. Dit stukje werk ligt in handen van mede eigenaar Michel Ruijgrok van het interieur design bureau ESTIDA. Hij kon hier volledig los gaan en zijn gevoel volgen zonder overleg met de klant. De kamers zijn vooral sexy, rijk en elegant. Het voelt als vakantie in eigen land en dat is precies wat we proberen te vertellen in dit artikel.

Boutique hotel staat kamer

Een goed hotel is pas een goed hotel als het ontbijtje lekker is. Dit wordt geserveerd door het hotelrestaurant Ripper, waar in de ochtend eitjes op verschillende manieren worden bereid, niet het standaard beleg en top fruitsapjes.
ripper

Het is makkelijk te bereiken, want met een paar minuten sta je op het station van Haarlem en is daarmee ideaal voor degene die met de trein wil komen.

Fishbar Monk

Voor een goede plek om te eten in Haarlem hoef je niet lang te zoeken. Bij Fishbar Monk kan je terecht voor gerechten die met passie worden bereid. Bij dit restaurant werken ze niet met vaste voor- en hoofdgerechten. De gerechten zijn bedoeld om te delen en de menukaart maakt het mogelijk om vele verschillende gerechten te proeven. De smaken en ingrediënten zijn puur en van hoge kwaliteit. Naast goed eten biedt Fishbar Monk ook een brede selectie aan wijnen en bubbels.

Chef’s table
Je hebt uit eten gaan en je hebt uit eten gaan. Mocht je een weekend doorbrengen met de mannen in plaats van met jouw partner, dan is de chef’s table bij Fishbar Monk een absolute aanrader. Aan de chef’s table wordt jouw avondje uit pas echt een beleving. Deze marmeren tafel met uitzicht op de open keuken kan je boeken vanaf 8 t/m 12 personen. Van begin tot eind regelt dit restaurant alles en zorgen zij voor een fantastische culinaire beleving, Monk-style.

Gerechten
Elke dag komt de vis vers binnen en dagelijks komen de oesters binnen vanuit Yerseke in Zeeland. Bij Fishbar Monk wordt gewerkt met een vaste basis als menu. Bijzondere gerechten zoals scheermessen bereid met knoflook, witte wijn en rode pepers zijn altijd op de kaart te vinden en in combinatie met een Pinot Grigio igt l’elfo uit 2016 is dit gerecht helemaal compleet. Toch liever een rood wijntje? De Pinot Noir deakin uit 2015 is perfect te combineren met een vettig stukje vis zoals de huisgerookte makreel op papadum geserveerd met wakame. Naast de vaste gerechten op de kaart zijn er, afhankelijk van de vangst, dagelijks wisselende gerechten te verkrijgen. Als je af wilt van de ‘gewone’ visgerechten, ben je bij Fishbar Monk aan het juiste adres. Dit restaurant is naar onze mening nu al een van de beste visrestaurants die te vinden is in Nederland.

haarlem man man 01

De Hallen Haarlem

De Hallen Haarlem is een museum aan de Grote Markt van Haarlem, waar moderne en hedendaagse kunst tentoongesteld wordt in wisselende presentaties. Het museum biedt een platform voor kunstenaars uit binnen- en buitenland. De nadruk ligt op hedendaagse foto- en videopresentaties, waarin mens en maatschappij centraal staan. Een bezoekje aan dit museum is zeker de moeite waard.

haarlem man man 02

Teylers museum

Het Teyler Museum is een museum in Haarlem waarbij de focus ligt op kunst, natuurhistorie en wetenschap. Binnen het Teylers Museum zijn verschillende tentoonstellingen te vinden. Ook is het mogelijk om een tour te doen door het Lorentz lab. Tijdens deze tour, genaamd de De Lorentz Formule, neemt het Teyler Museum je mee terug in de tijd, namelijk naar de periode 1909-1928 toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. En zelfs nog verder terug, naar de 18e eeuw toen Teylers topstuk De Grote Elektriseermachine in Haarlem werd geïnstalleerd.

haarlem man man 00

De Gouden Straatjes van Haarlem

Ontdek de vele verhalen die schuilgaan achter de mooie gevels van Haarlem. Nergens anders vind je zoveel ambachtelijkheid gecombineerd met conceptstores, fashion, vintage en design. De gouden straatjes bestaan uit zeven winkelstraten, waarvan de Kleine Houtstraat al twee keer met de titel ‘Leukste Winkelstraat van Nederland’ bekroond werd.

Homestore Haarlem
Verstopt in deze straatjes zijn toffe winkels zoals Homestore Haarlem te vinden; een trendy woonwinkel met stijl, klasse en originaliteit in het hart van Haarlem. Bij deze winkel vind je unieke meubels voor verrassend lage prijzen. Modern, design, industrieel of een tikje klassieker met meubels in landelijke of vintage stijl. Alles is hier te vinden én op maat te bestellen. Daarnaast is de winkelloft van 400m2 een ideale plek om wooninspiratie op te doen. Na een uurtje rondgestruind te hebben in deze store kan je een hapje gaan eten bij een van de gezellige restaurantjes of barretjes in de buurt, of gewoon een bezoekje wagen aan Fishbar Monk!

Haarlem man man 01

Liquid Gold Speciaalslijterij
Ben je op zoek naar een goed cadeau, of wil jij jezelf gewoon verwennen met een goede whisky? Dan ben je bij Liquid Gold Speciaalslijterij aan het juiste adres. Van oorsprong is Liquid Gold een whisky speciaalzaak, maar als je om je heen kijkt zie je naast de 800 verschillende whisky soorten ook een ruim aanbod aan cognac, armagnac en calvados. Als je niet weet hoe je een whiskylabel leest, kan je je ook laten informeren door een van de medewerkers.

Heb je Haarlem al ontdekt en ben je op zoek naar iets anders in Nederland? Dit zijn de tofste activiteiten tijdens een weekendje weg in Friesland.