4 sterren overnachting

Als je ergens moet overnachten in Leeuwarden, ga dan eens naar Hotel Post Plaza. Het is een 4 sterren hotel dat zich bevindt in het centrum. Een prachtige plek om te overnachten met een prachtig grand-café (voormalig postkantoor) om te borrelen en heerlijk te eten met je vriendin.

hotel-post-plaze-leeuwarden-man-man

Borrelen in de bajes

De voormalige gevangenis van leeuwarden is omgetoverd tot een hip cultureel bedrijvencentrum. Binnen dit centrum is ook “Café de bak” geopend. Een cafe waar je lekker een wijntje of biertje kunt drinken, en dat in de ambience van de oude gevangenis. Heel erg tof.

cafe-de-bak-leeuwarden-man-man

Kitesurfen

Zin in een sportieve activiteit? Op nog geen 3 kwartier rijden van Leeuwarden, in Workum, liggen de perfecte plekken om te kitesurfen. Kitesurfen is een watersport waarbij de je op een kleine surfplank/snowboard staat en je over het water voort laat trekken door een kite (of: vlieger). Super tof om te doen!

SUPPEN door de grachten

De stad van een andere kant bekijken? Dan is het echt een aanrader om een keertje door de grachten van de stad te SUPPEN. Ontdek Leeuwarden vanaf het water en je zult een heel nieuw perspectief van de stad krijgen.

suppen-leeuwarden-man-man

Suppen ook wel “stand up paddle boarden” is een sport waarbij je op een soort surfplank staat en jezelf met een paddle vooruit beweegt. Om de sportieve dag af te sluiten is het ook superleuk om nog een drankje te doen op het stads strand, de plek waar je eindigt (en begint) met je sup-tocht.

Zelf een tochtje maken? Kijk voor informatie op de website van Supskool Leeuwarden.

Eten doe je bij de Walrus of Zaika

Als je lekker wilt eten en drinken kun je heerlijk op het terras zitten bij de Walrus. Van lekkere soepen tot spareribs, tot speciaal biertjes. Toch meer van de burgers? De lekekrste burger van leeuwarden kun je bij zaika halen!

Kijk voor informatie op de website van Antix Sports

Meer informatie over wat voor toffe dingen je kunt doen in Friesland? Kijk op: www.friesland.nl