Opkomst van de chunky sneakers

Het lijkt zo logisch, maar toch is het goed om er eens bij stil te staan. Hoe kan het dat een trend snel opkomt om daarna vaak dan ook weer net zo snel te verdwijnen? Het traject gaat als volgt: een klein aantal voorlopers zijn er als eerste bij, waarna het bekend raakt over de massa en het zich verspreidt. Bij cleane sneakers ging dat precies zo en dat is dan ook de manier waarop het alternatief, de chunky sneaker, in het spel kwam. Wanneer iedereen dezelfde strakke sneakers draagt dan is niemand meer ‘bijzonder’. Als zelfs je vader dezelfde sneakers draagt dan weet je dat het tijd is om te vernieuwen. Je wilt er immers niet hetzelfde bijlopen als de oudeheer. Verschillende merken speelden hier goed op in met Balenciaga als ‘voorloper’ door de introductie van hun Triple S sneaker.

chunky sneakers header

Sneakers nike air max 90 MAN MAN

AIR MAX 95 PRM NEUTRAL OLIVE

Nike €165 Shop nu
Sneakers new balance chunky MAN MAN

M1500CBK COLOUR PRISM BLACK BLUE PURPLE

New Balance €160 Shop nu

Chunky sneakers

De minimalistische schoen zal zeker blijven bestaan en nooit uit de mode raken, maar vindt deze zomer zijn plaats naast de chunky variant. Waar er een aantal regels zijn voor het dragen van de eerstgenoemde sneaker, gelden er weer andere regels voor de schoen met dikke zool. Ten eerste zien de Ugly Shoes er heel anders uit dan de lage sneakers met strakke lijnen. De schoenen slaan terug op de jaren ’90 van de vorige eeuw. Nike, Skechers en enkele andere merken introduceerden al sneakers die wat lomper gevormd waren. Veelal waren ze geïnspireerd op een type running schoen met enkel een aantal aanpassingen om de schoenen zo geschikt te maken voor het dagelijkse leven. Nu, ruim 2o jaar later, is er pas een ware trend ontstaan waarbij iedereen ze rockt.

chunky sneakers MAN MAN

reebok chunky MAN MAN

Rapide OG Trainers In White CN6001

Reebok €97 Shop nu
adidas chunky MAN MAN

Originals Pharrell Williams Tennis HU Trainers In White CQ2168

Adidas €120 Shop nu

Hoe draag je ze?

De sneakers vragen door het grove uiterlijk al direct genoeg aandacht. Het is dan ook goed om de juiste balans te vinden in jouw outfit waarbij jij van tevoren moet weten wat je wilt bereiken met het dragen van je je sneakers. Leg vooral de nadruk op je nieuwe aanwinsten door een minimalistische look te dragen. Door je outfit namelijk rustig te houden, kan jij alle kanten op met je schoeisel. Een andere variant is om je sneakers meer op de achtergrond te etaleren door een drukkere outfit aan te trekken. Het is dan wel van belang dat je een schoen in een eenvoudige kleur rockt. Zo blijft jouw look aan de goede kant, de informele kant, van het spectrum.

chunky sneakers MAN MAN

chunky sneakers MAN MAN 02

Air Max 97

Nike €180 Shop nu
nike chunky

Air Max 93

Nike €145 Shop nu

Wil jij jouw sneaker collectie aanvullen? Dit zijn de klassieke modellen sneakers die jij daarnaast nog kan dragen.