Hoewel het lang laten groeien van je haar een simpele taak lijkt, is niets minder waar. Er is namelijk een groot verschil tussen je haar gewoon niet knippen en je haar met opzet laten groeien. En aangezien wij ervan uit gaan dat je niet baby Jesus, Tarzan of zwerver genoemd wilt worden, helpen wij je een handje.

Vraag om de mening van anderen

Allereerst is het aan te raden om de mening te vragen van mensen die dichtbij je staan. Anderen kunnen namelijk vaak goed zeggen of iets je zal staan of niet aangezien zij vaker tegen je gezicht aankijken dan jijzelf. Een andere optie kan zijn om jezelf te fotoshoppen met lang haar. Hoe je het doet, maakt niet uit, maar het is wel verstandig om te checken of je lang haar kan hebben.

haartrends mittellang Inspirational Alle mannenkapsels haar en baardtrends op een rijtje Manners

Kijk welk kapsel bij jouw gezicht past

Er zijn een aantal elementen die bepalen of jouw kapsel je zal staan of niet. Als jij een smal gezicht hebt, zal een strakker en langer kapsel je waarschijnlijk beter staan. Als jij een wat groter hoofd hebt, zal een wat voller en wilder kapsel je waarschijnlijk weer beter staan. Kijk dus even kritisch naar jouw gezicht en bepaal voor welk kapsel je moet gaan.

Hou het bij terwijl het groeit

Op een gegeven moment zal jouwe haar een lengte krijgen die er simpelweg awkward uitziet. Het is belangrijk dat je door deze fase komt, ook al heb je het gevoel dat je er niet uit ziet. Om jouw haar te helpen kan je bepaalde producten eten om jouw haar- en baardgroei te bevorderen en wees ook niet bang om jou lokken in bedwang te houden met een paar haarproducten. Daarnaast is het belangrijk dat je om de zoveel tijd een bezoekje brengt aan de kapper. Dit klinkt misschien raar omdat het doel juist is om je haar te laten groeien, maar dit kan in ieder geval helpen voor het behouden van een goed kapsel.