De ultieme hobby’s voor sportieve mannen

Je overweegt om op een nieuwe, sportievere manier voldoening uit je dagen te gaan halen. Wij hebben een lijst opgesteld met sportieve hobby’s. Neem ze goed door en kijk wat het beste past bij jouw levensstijl.

 1. Wielrennen of mountainbiken

  Fietsen is perfect als hobby wanneer je behoefte hebt om (in de weekenden) wat langer de hort op te gaan. Je kunt verschillende mooie routes uitzoeken waardoor je iedere keer weer nieuwe uitdaging voelt en nieuwe gebieden leert kennen.

  wielrennen

 2. Padel

  Padel (spreek het uit als ‘padèl’) doe je samen en niet alleen. Dus vraag even rond wie dit allemaal al doet of wil gaan doen. Het leukst is om een groep te creëren waarbij je elkaar kunt afwisselen. Stel dat jij een druk schema hebt, dan is het iets minder erg als je niet iedere week beschikbaar bent. Je kan ook gewoon één maat vinden die er ook voor in is en samen een (vaste) dag inplannen. De oorspronkelijke way to go is een spelletje twee tegen twee. Eén tegen één is ook mogelijk, maar beduidend minder leuk.

 3. Suppen

  Voor deze sport is het belangrijk dat er water in de buurt is, en je moet willen investeren in een paddleboard. Maar als je die eenmaal hebt, is dit fysiek een hele effectieve sport (je traint hiermee al je spieren) en ook een hele rustgevende, want je wordt echt één met het water. Ook leuk om samen te doen!

 4. Vechtsport

  Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar een vechtsport is een hele goede activiteit voor zowel het lichaam als het hoofd, wat in deze tijd zeker een pluspunt is. Het maakt je krachtig, je leert voor jezelf opkomen, krijgt beter zelfbewustzijn en meer discipline. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vechtsporten, dus ontdek welke jou het meest aanspreekt. Het is ook een sport waarbij je jezelf even helemaal weg kan trekken uit de bubbel waar je nu misschien wel inzit.

  vechtsport

 5. Kubb

  Kubb is een houten spel om met meerdere mensen te spelen, buiten bijvoorbeeld in een park. Ideaal om op een warme zaterdagmiddag te doen samen met vrienden op een grasveld in de buurt. En alhoewel dat het sportieve effect van Kubb wel een beetje wegneemt, maakt een sixpack bier deze hobby extra gezellig.

 6. Golf

  Golf is ideaal om in je eentje te doen maar ook gezellig met vrienden. Als je op les gaat leer je weer nieuwe mensen kennen, op die manier kun je er ook een gezellig sociaal uitje van maken.

 7. Kamperen

  Zoek een vriend die dit avontuur met jou wil aangaan. Je kan bijvoorbeeld eens in de maand of drie maanden een mooie locatie vinden en een tent opzetten ergens midden in de natuur. Het is een heerlijke manier om even een moment vrij te nemen van de dagelijkse sleur, en wanneer jij de dag erna weer thuiskomt, voel je je ongetwijfeld volledig herboren.

  hobby sportief

 8. Surfen

  Surfen is een beetje een alles-of-niets-sport. Als jij besluit dat surfen je hobby wordt, zul je je echt helemaal moeten overgeven. Een surfboard aanschaffen en een outfit, lessen nemen en als je niet in de buurt woont van de zee zul je daar een locatie moeten vinden om je board te stallen, en ook iedere keer de moeite willen nemen om naar het water te gaan. Het is dus slim om eerst een paar lessen te nemen om erachter te komen of leren surfen iets is voor jou.

Op zoek naar een hobby waar je verder niemand anders voor nodig hebt? Check dan ook welke hobby’s je goed in je eentje kan doen.