Wat zijn leuke hobby’s die je in je eentje kan doen?

Je kunt mensen grofweg verdelen in introverts en extroverts. Het grote verschil tussen die twee zit hem erin dat extroverte mensen hun plezier halen uit sociaal contact terwijl introverte mensen hun plezier halen uit activiteiten en idee├źn. De afgelopen maanden hebben introverte mensen het misschien iets makkelijker gehad dan anderen. Ook voor de extroverte mensen kan het daarom goed zijn om een wat rustigere hobby te nemen. Eentje waarbij je niet per se sociaal contact nodig hebt. Dit zijn een aantal goede voorbeelden.

 

1. Podcasts luisteren

Wie slimmer wil worden moet aan de slag met podcasts. Er zijn meer dan genoeg leuke podcasts te vinden. Zo kun je over allerlei onderwerpen kennis opdoen of je simpelweg vermaken. Even wat anders dan die playlist die je al honderd keer hebt geluisterd. Even lekker zitten en luisteren naar jouw uitgekozen podcast.

2. Een goed boek lezen

Wie in een goed boekt duikt, heeft plotseling een heel nieuw leven. Het is een van de beste hobby’s die een introvert kan hebben en het biedt een onbeperkt aantal uren aan vermaak. Bovendien is het een goede, snelle en eenvoudige manier om jezelf extra kennis op te laten doen.

3. Puzzelen

Als je alleen bezig wil zijn dan is puzzelen perfect. Het maakt niet uit wat je doet. Sudoku, kruiswoorden of met een Rubik’s cube aan de slag gaan. Alles eraan heeft nut want het maakt je brein scherper en bovenal is het ook gewoon leuk om te doen. Ook hier kan jij jezelf blijven uitdagen om steeds wat moeilijkere dingen te maken. Die puzzel van 50 stuks gaat je niet echt helpen om slimmer te worden.

alleen

4. Begin met fotograferen

Door te fotograferen bekijk je alles vanuit een ander perspectief. Je kijkt naar anderen van een afstand die je normaal niet voelt. Ook is het mogelijk om het zonder andere mensen te doen. Het is bovendien niet eens nodig om een dure camera te kopen. Bijna elke smartphone heeft tegenwoordig een geweldige camera. Deze hobby kun je perfect uitvoeren in je eentje.

5. Kunstzinnig bezig zijn

Als je een introvert bent en creatief aangelegd bent dan is kunst een perfecte hobby. Je kan potten bakken, tekenen, verven of je handschrift verbeteren.

 

Headerfoto via Instagram kosta_williams