Beste app voor podcasts

Wat is het toch een prachtig medium: een podcast. Ze worden vooral gemaakt om je te informeren of te entertainen. Je leert wat bij, moet lachen door een opmerking van de presentator of je word geraakt door een mooi verhaal die wordt verteld. Welke podcast je ook luistert en met welke reden je hem aan hebt staan: je wilt de beste ervaring tijdens het luisteren. Daarbij hoort natuurlijk een goede app die al je podcasts afspelen en het liefst ook nog een aantal extra functies heeft. We hebben vijf apps voor je verzameld, zodat jij nóg meer kan genieten van het luisteren.

 

1. Spotify

We beginnen bij de meest bekende: Spotify. Dit is de meest gebruikte muziek streamingdienst ter wereld. Niet gek, want Spotify heeft veel te bieden. Zo kan je lekker veel eigen playlists aanmaken, luister je de muziek in hoge kwaliteit en download je muziek zodat je offline ook gewoon naar je favoriete hits kan luisteren. Maar Spotify heeft, wat veel mensen nog niet echt hebben ontdekt, een podcast integratie. Hierbij kan je de beste podcasts luisteren, downloaden en delen met je vrienden. Spotify hebben de meeste al, dus je hoeft geen extra app te downloaden waar je je podcasts op hebt staan.

2. ‎Apple Podcasts

Een app met podcasts die gewoon al tijdens de installatie van je telefoon gedownload is. Hoe handig is dat? Althans, als je een Apple toestel hebt. Apple heeft namelijk in zijn besturingssysteem IOS een app geïnstalleerd die Apple Podcasts heet. Hierin kan je elke podcast van over de hele wereld beluisteren. En het fijne is: de looks en feels van deze app zijn helemaal zoals je van Apple gewend bent. Dus wanneer je pro-Apple bent, raden we de Apple Podcasts app zeker aan.

podcast app

3. TuneIn

Ben je fan van radio, maar doe je ook graag soms even een uitstapje naar podcasts? Dan is TuneIn misschien wel de beste uitkomst voor jou. Op TuneIn luister je namelijk naar elk radiostation die op de wereld te vinden is én je luistert jouw favoriete podcast. Het voordeel van deze app vergeleken met de andere apps: het werkt met CarPlay, Apple Watch en Chromecast. En voor de mensen die er een beetje koek van hebben gegeten: Apple verbiedt het om met hun eigen service naar Android te streamen. Dus het is uniek dat je én naar je Apple Watch kan streamen als naar je Chromecast.

4. RadioPublic

Niet alleen hoef je je niet aan te melden en in te loggen, ook is de app volledig kosteloos. En dat is best uniek, aangezien de bovenstaande allemaal een premium functie hebben. En het design van deze app is geweldig. Het ziet er megastrak uit en je hoeft je geen zorgen te maken dat je eeuwenlang moet zoeken: de app is namelijk ook erg overzichtelijk.

radiopublic podcast app

5. Pocket Casts

Wil je van iedere soort podcast proeven? Dan raden we je Pocket Casts aan. Deze app is zowel voor IOS als Android te downloaden en heeft, net zoals RadioPublic, een prachtig design. Maar het leuke van deze app is dat het een filteroptie heeft. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent en hoelang je wilt luisteren per aflevering. Ook deze app is volledig gratis en is zo te downloaden voor elk type toestel.