Sla de frisdranken met suiker over

Frisdrank kan ervoor zorgen dat je hersenfunctie vermindert. In frisdranken zit vaak enorm veel suiker. Deze suikers vergroten niet alleen de kans op hartaandoeningen, obesitas en suikerziekte, maar kunnen ook beschadigingen aan je hersenen veroorzaken. Uit een onderzoek uit 2017 blijkt het dat het je hersenen kan laten krimpen. Vooral bij mensen die Alzheimer en dementie hadden was er een groot verschil te zien. Tijdens dit onderzoek zagen ze dat mensen die meer dan één glas frisdrank per dag dronken vaker aan geheugenverlies lijden en een kleiner hersenvolume hadden. Ga dus vooral op zoek naar suikervrije varianten.

 

Eet bruin brood in plaats van wit brood

Naast het feit dat wit brood veel meer koolhydraten bevat, blijkt wit brood ook niet goed te zijn voor je hersenen. De geraffineerde koolhydraten die in wit brood zitten, hebben veel invloed op het deel van je hersenen die verantwoordelijk is voor je geheugen, je aandacht en het vermogen op impulsieve reacties. Het witte brood is dan ook voornamelijk schadelijk voor hersenen die ontwikkeling zijn, zoals bij kinderen.

Deze 3 voedingsmiddelen moet je vermijden voor geestelijk gezondheid

Plantaardige oliën zijn slecht voor je hersenen

Plantaardige oliën zoals olijfolie, sojaolie, zonnebloemolie zijn erg populair. Heel veel mensen bakken hun maaltijden hierin. In vergelijking met boter is dit een stuk gezonder, maar overmatig gebruik is ook weer slecht voor je. Frituren met deze oliën die omega-6 bevatten, zorgen voor hydroxynonenal. Dit is een giftige verbinding die kan zorgen voor het afsterven van verschillende cellen in je lichaam, waaronder ook de zenuwcellen in je hersenen. Wanneer de zenuwcellen in je hersenen afsterven, heb je meer kans op Alzheimer.

Er is ook een onderzoek gedaan met sojaolie. Het bleek hier dat ongeveer 1000 genen in de hersenen niet meer werkten. Door deze grote verandering in je genen, namen stoffen zoals oxytocine af. Oxytocine is je feel-good hormoon. Dat wil je natuurlijk niet laten verminderen!

Wil je meer gezondheidsfouten weten die onder mannen veel gemaakt worden?