‎1. Niet vaak genoeg naar de dokter gaan

Volgens rapporten van The Cleveland Clinic via Everyday Health meldde 60 procent van de mannen dat ze nooit naar de dokter gaan. Veel mensen zien naar de dokter gaan als iets wat aangeeft dat er iets mis met je is. Echter is het ook slim om je eens in de zoveel tijd te laten controleren. Just to be sure.

 

2. Stressen over je bedprestaties

Wat de films en series tegenwoordig laten zien als ‘normaal beeld’, is niet hoe het leven onder de lakens in de echte wereld eruit ziet. Volgens WebMD wordt faalangst in bed vaker gediagnosticeerd bij mannen dan bij vrouwen. Een van de voornaamste redenen hiervan is dat de samenleving als geheel veel druk uitoefent op mannen om goed te zijn in bed. Wanneer alles wat er in de slaapkamer gebeurt er niet zo uitziet als in films, kunnen mannen last hebben van angst. Wees hier vooral open en eerlijk over tegen je partner.

 

3. Niet routinematig je testikels controleren

Het is verstandig om regelmatig de testikels te controleren voor mogelijke problemen zoals knobbels, die mogelijk kankerachtig kunnen zijn. De meeste bronnen vertellen dat het controleren van de testikels een keer per maand moet. Hiervoor hoef je dus niet per se naar de dokter. Het controleren ervan is gelukkig snel en pijnloos. Je moet vooral kijken naar de veranderingen in vorm, grootte en gevoel van je testikels.

 

4. Te weinig cardio

Het doen van cardio heeft veel voordelen voor mannen. Het verlaagt namelijk het risico op een hartaanval en beroerte. Bovendien neemt cardio weinig tijd in beslag. Twee en een half uur per week is al voldoende om je doelen te bereiken. Misschien maar eens tijd om die hardloopschoenen aan te schaffen en drie dagen in de week een rondje te lopen.

fouten gezondheid mannen

 

5. Niet genoeg groentes eten

Ons eetgedrag verschilt per geslacht. Mannen eten meestal meer vlees en brood, terwijl vrouwen eerder naar fruit en yoghurt grijpen. Bovendien tonen studies aan dat mannen over het algemeen sneller tevreden zijn met hun lichaam en daarom niet nadenken over het beginnen van een dieet. Echter is een dieet met veel groentes en fruit een geweldige manier om hartaandoeningen en diabetes type 2 te voorkomen.

 

6. Het eten van extra grote porties bewerkt voedsel

Mannen hebben over het algemeen meer calorieën nodig dan vrouwen. Dat betekent echter niet dat het eten van extra grote porties steaks, friet en milkshakes daar een optie voor is. Wanneer je wil afvallen of je huidige gewicht wil behouden, is het beheersen van de portiegroottes en het balanceren van de inname van groenten en fruit met vlees van belang. Een dag met drie maaltijden is ideaal. Begin de dag met een goed vullend ontbijt, gevolgd door een lunch en diner.

 

7. Te veel alcohol drinken

Te veel alcohol drinken is nooit goed. Probeer te minderen waar dit mogelijk is en denk na over de redenen waarom je eigenlijk alcohol drinkt. Mannen drinken over het algemeen meer dan vrouwen. Stoppen met het drinken van alcohol kent vele voordelen.

welke fouten in gezondheid

8. Bang zijn voor calorieën

De meeste mensen willen hun koolhydraten zoveel mogelijk beperken tijdens het eten. Dit soort diëten hebben over het algemeen de bedoeling om te helpen met afvallen. Het volledig vermijden van koolhydraten kan echter je doelen belemmeren. Koolhydraten helpen om je metabolisme op gang te houden. Het zijn voedingsstoffen die je lichaam van brandstof voorzien. Naast het focussen op de hoeveelheid koolhydraten moet je je ook focussen op wat voor soort koolhydraten je eet.

 

9. Roken

Roken is dodelijk, dat weet iedereen wel. Het veroorzaakt kanker, hartaandoeningen, beroertes, longziektes en ga zo maar door. Moeten we nog meer zeggen? Nee, hè?

 

10. Gevoelens opkroppen

Dit is iets waar vooral de geestelijke gezondheid voorop staat. Hoewel veel mannen hun gevoelens voor henzelf houden, kan het binnenhouden van deze gevoelens op de lange termijn zelfs aanzienlijke schade aanrichten. Psychische problemen kunnen om de hoek komen kijken. Mannen zijn minder geneigd om te vragen om hulp wanneer dit nodig is. Probeer dit wel te doen wanneer je merkt dat je ergens mee zit. Praat erover, dat is het allerbelangrijkste.

Naast gezondheidsfouten zijn er ook genoeg gezondheidsvoordelen op te noemen. Bekijk hier de gezondheidsvoordelen van vitamine D.