Welke topsporters zijn miljardair?

Wanneer je echt heel goed bent in de sport die je beoefent, hangt daar ook een flink salaris aan. De lijst met de 50 best betaalde atleten van Forbes laat zien dat het salaris van de allerbeste atleten soms zelfs boven de honderd miljoen dollar per jaar ligt. Wie dat geld opspaart in plaats van het allemaal uit te geven mag zich dan op gegeven moment miljardair noemen, zoals deze sporters.

 

Tiger Woods

Golflegende Tiger Woods had in 2009 al een miljard verdiend aan zijn carrière. Het duurde nog wel even voordat hij zichzelf ook echt miljardair mocht noemen. Dat is eindelijk toch zover: volgens Forbes heeft hij nu een vermogen met negen nullen. Overigens komt slechts 10% van zijn inkomsten ook echt uit het golfen. De rest verdient hij met bijvoorbeeld samenwerkingen met grote merken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiger Woods (@tigerwoods)

LeBron James

Ook basketballer LeBron James heeft heel wat verdiend met zijn carrière in de NBA en was dan ook recent de eerste actieve sporter die zich miljardair mag noemen. Niet zo gek ook, want deze baas hengelt maar liefst $121 miljoen binnen in een jaar. Ook LeBron haalt een groot gedeelte van zijn geld uit sponsordeals en dergelijke.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Forbes (@forbes)

Michael Jordan

Hij is al heel wat jaren met pensioen, maar ook deze oud-atleet mag zich miljardair noemen. Dat bedrag behaalde hij wel pas nadat hij stopte met basketballer. Natuurlijk is zijn succes als topsporter wel de basis geweest in het behalen van het bizarre vermogen van $1,7 miljard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael Jordan (@michaeljordan)

Een paar eervolle vermeldingen

Er zijn namelijk ook nog een aantal sporters die geen miljardair zijn, maar wel al zeker een miljard verdiend hebben met hun carrière. Voetballer Cristiano Ronaldo was bijvoorbeeld de eerste team-sport atleet die $1 miljard binnenhaalde in zijn carrière, maar zijn huidige vermogen is ongeveer de helft. Lionel Messi volgde in zijn voetsporen in 2020 en heeft nu een geschat vermogen van $520 miljoen. Andere topsporters die over hun gehele carrière minstens een miljard hebben verdiend zijn tennisser Roger Federer en bokser Floyd Mayweather. Wie weet mogen de atleten zich ooit nog bij de drie miljardairs voegen.